ADO Den Haag O17 heeft zaterdag de eerste thuisoverwinning van het seizoen behaald. Op De Aftrap werd er met 3-2 gewonnen van Sc Heerenveen. De wedstrijd was niet van een heel hoog niveau. Beide ploegen kregen over en weer wel wat mogelijkheden maar echte grote kansen waren er niet. ADO Den Haag probeerde voetballend Sc Heerenveen onder druk te zetten, terwijl de Friezen veelvuldig de lange bal hanteerden. Via Evan Rottier (O16) en Lorenzo van Kleef had ADO Den Haag twee goede mogelijkheden maar beide spelers kwamen niet tot scoren.

In de 29e minuut was het Jair Blaaker die met een solo het strafschopgebied van Sc Heerenveen binnen kwam, hierbij werd hij onreglementair gestuit maar scheidsrechter Huijs zag hier geen strafschop in. Pas in de 32e  minuut was er de eerste serieuze kans voor Sc Heerenveen met een kopbal op de lat.

In de 35e minuut was er een goed lopende Haagse aanval: een pass van Sen Steijn naar Anthony Roeg die met een voorzet Lorenzo van Kleef in stelling bracht, maar zijn schot ging helaas over. Op slag van rust kwam ADO Den Haag toch op voorsprong nadat de keeper van SC Heerenveen een schot van Lorenzo van Kleef niet onder controle kreeg werd de rebound door Sem Steijn doeltreffend afgerond 1-0.

Na de rust ontplofte de wedstrijd in een tijdsbestek van 9 minuten. Waar ADO Den Haag dacht rustig aan de 2e helft te kunnen beginnen, kwam Sc Heerenveen furieus uit de startblokken om de stand gelijk te trekken. SC Heerenveen had binnen 2 minuten succes toen Stefan Westra de 1-1 maakte. ADO Den Haag was gelijk weer bij de les. Een prima combinatie van Lorenzo van Kleef en Sem Steijn bracht Anthony Roeg in stelling die in de 44e minuut de 2-1 binnen schoot.

Lang hoefden de toeschouwers niet te wachten op de Friese gelijkmaker want in de 47e minuut maakte Rein Smit de 2-2. Wederom om moest ADO Den Haag op zoek naar de voorsprong, en die kwam er in de 51e minuut toen aanvoerder Lorenzo van Kleef zijn ploeg op een 3-2 voorsprong bracht. Sc Heerenveen ging op jacht naar de gelijkmaker, maar de ploeg van trainer Mark Schuur
hield stand en verdedigde de voorsprong met verve.

Er zijn nog drie wedstrijden tot de winterstop om een plaats in de kampioenspoule af te dwingen, te beginnen met de uitwedstrijd van a.s. zaterdag tegen FC Utrecht O17, dus heeft ADO Den Haag O17 alles nog in eigen hand.

Opstelling ADO Den Haag: Jack Morauw; Quintin Rustveld,Timo de Vreede, Donmellow Lecouvreur, Matthijs Westra (41.Denso Kasius, Kai Verbeek, Lorenzo van Kleef ©, Sem Steijn; Anthony Roeg, Evan Rottier en Jair Blaaker (51e Joppe Dekker)

Met dank aan de heer van Kleef voor de foto’s.