ADO Den Haag onder 19 moest afgelopen zaterdag de belangrijke wedstrijd tegen Feyenoord spelen. Na twee nederlagen op rij was het zaak om vandaag weer punten te halen, om uitzicht te blijven houden op de kampioenspoule. Het begin van de wedstrijd was dan ook duidelijk voor de Rotterdammers die dan ook al na 7 minuten op voorsprong kwamen. Mede door goed keeperswerk van Youri Schoonderwaldt (redding 1 op1) en wat geluk (lat ) bleef de schade in de eerste 20 minuten tot 1-0 beperkt. Mede door een omzetting van trainer Edwin Grunholz kwam ADO Den Haag beter in de wedstrijd en kregen zij zelf nu ook een paar kleine mogelijkheden.

De wedstrijd was nu redelijk in evenwicht en op slag van rust was het Delano Ladan die na een goede actie van Yahya Boussakou dit ook in de stand tot uitdrukking bracht 1-1. Na rust kwamen de Hagenezen beter uit de startblokken en Maarten Rieder had pech dat zijn inzet via de paal weer terug het veld inkwam. Na eerst nog een paar mogelijkheden onbenut gelaten te hebben kwam ADO Den Haag toch op voorsprong. Het was Lance Duijvestijn de een afgemeten voorzet van Nadir Achabar met de punt van zijn schoen in het doel werkte.

De Rotterdammers moesten nu op zoek naar de gelijkmaker ,maar zonder het de ploeg uit Den Haag echt moeilijk te maken leken ze toch succes te krijgen. De scheidsrechter wees naar de stip na een vermeende handsbal van Noah van Geenen, maar na de nodige protesten en overleg met zijn assistent draaide de scheidsrechter zijn beslissing terug. Nog eenmaal kwamen de Hagenezen goed weg toen een kopbal op de buitenkant paal belande. Zodoende bleef ADO Den Haag aan de goede kant score en deed het goede zaken in de race om de bovenste 8 plaatsen.

Opstelling Youri Schoonderwaldt, Tyrone Owusu , Noah van Geenen, Hennos  Asmelash (72e Jean Fritz Boom), Nadir Achabar, Maarten Rieder, Lance Duijvestijn,  Mohammed Chih  (87e Ousmane Barry) , Yahya Boussakou, Delano Ladan (87e Donovan de Groot) en Emre Bilgi (59e Achraf Douiri)

Met dank aan Feyenoord Academy en Coen Boom fotografie voor het beschikbaar stellen van de foto's.