Afgelopen zaterdag speelde ADO Den Haag O15 de competitiewedstrijd uit tegen NEC/FC Oss O15. Beide teams staan in de middenmoot en ontlopen elkaar niet. Slechts het doelsaldo bepaalt dat NEC/FC Oss één plaatsje hoger staat. In het met zon overgoten Goffertpark is de hoop gevestigd op een mooie wedstrijd. Het begin is voortvarend, want ADO Den Haag is de bovenliggende partij. Als in de 15e minuut een crossbal van Emre Ates bij Abdulrahman Sango terecht komt geeft laatst genoemde hem panklaar voor op Delano Costella die niet twijfelt en de 0-1 aantekent.

NEC/FC Oss komt hierna wat beter in zijn spel. Waar Kilian Nikiema in de 21e minuut zijn doel nog leeg houdt, wordt in de 23e minuut de gelijkmaker alweer gemaakt. NEC/FC Oss speelt de bal netjes rond en via een voorzet wordt de bal netjes ingekopt, 1-1. Vlak voor rust kreeg ADO Den Haag nog een kans, maar de bal wordt na een vrije trap uit de rebound, door Anthony Costella over geschoten.

In de tweede helft zien we een ander ADO Den Haag, minder fel en weer onrustig aan de bal. Het gaf NEC/FC Oss het gevoel dat er meer in zat dan een gelijkspel. In de 57e minuut lukte dat ook voor de mannen van NEC/FC Oss, 2-1. ADO Den Haag probeert het wel. Een vrije trap in de 16 meter van Emre Ates komt tegen de onderkant van de lat en stuiterde helaas de verkeerde kant op, uit het goal. Jammer, maar helaas. Gezien het spelbeeld van de eerste en tweede helft was een gelijkspel verdiend geweest. ADO Den Haag blijft door de nederlaag nog wel op de 8e plek staan, maar ziet NEC/FC Oss uitlopen qua punten. Met nog twee wedstrijden voor de winterstop is het voor de Hagenaars nog wel mogelijk punten bij elkaar te sprokkelen.

Opstelling ADO Den Haag O15: Kilian Nikiema, Sam Li (35. Mika Lommers, Emre Ates, Jay Raghoebarsing, Steven Frankhuizen, Chris van Eck (60. Diego Lopes), Pharell de Macker, Finn van Breemen, Delano Costella, Anthony Costella, Abdulrahman Sango (50.Tino Dimitrijevic)

Met dank aan mevrouw Lommers voor de foto's.