Om 12.30 stond afgelopen zaterdag ADO Den Haag O13 tegen de combinatieclub van NEC/ FC Oss op het programma. De 2 teams waren, vooral in de 1e helft aan elkaar gewaagd. Dat was vooral in de eerste 20 minuten te merken. In een gelijk opgaande helft waren de kansen nog op 1 hand van elk team te tellen. De eerste echte kansen waren voor NEC/FC Oss gezien de doelpogingen die ze kregen. Bij de grootste kans stond gelukkig de paal in de weg na een ietwat frommelige situatie in het ADO Den Haag doelgebied. Hadi Erol kreeg de bal op zijn hoofd, na een vrije trap van rechts van Nani Bryson, maar kopte de bal in het zijnet bij de 2e paal.

Joey Brandt

Vlak erna kreeg Joey Brandt een schietkans maar hij schoot wat gehaast over. Niet lang daarna weer een kans voor de gasten maar tot 2 maal toe kon Sem Buvelot redden.

Sem Buvelot

Toch kwam ADO Den Haag op voorsprong in de 24e minuut via Hadi Erol, die bal nu wel goed en tegen de draad in kopte, na een voorzet van Raydrian Cornelia.

Hadi Erol

De NEC spits schoof de bal nog onder Sem Buvelot door maar gelukkig liep aanvoerder Nick Nagtegaal achter zijn keeper door om de bal weg te werken. Helaas maakte NEC vlak voor rust gelijk via een prachtige lob, zodat we pauzeerden met een 1-1 stand.

Nick Nagtegaal

Na een peptalk van trainers Martijn, Kevin en Marlon kwamen de Hagenaars als grote en sterke ooievaars uit de catacomben en in een Haags kwartiertje scoorden ze op los! In een hectische en met een ontketend ADO Den Haag stuurde eerst Marciano Costella Raydrian Cornelia weg, met de bal aan de voet richting de punt van de 16 metergebied schoot Raydrian Cornelia ietwat gehaast de bal op de lat. In de 45e minuut kopte Lorenzo Maasland de 2-1 binnen uit een corner.

Lorenzo Maasland

5 Minuten later mocht Sem Yvel aanleggen voor een terecht gegeven penalty en hij stuurt de keeper de verkeerde kant op, 3-1.

Sem Yvel

In de 52e minuut zette Fabiano Rust de 4-1 op het scorebord, na goed doorzetten van Nick Nagtegaal.

Fabiano Rust

Ook Mo Oukhattou mocht 3 minuten voor het einde scoren na wederom goed doorzetten en bepaalde de eindstand op 5-1.

Mo Oukhattou

Een prima prestatie van ADO Den Haag onder 13 dat 9 punten behaalde uit de laatste 3 wedstrijden en een sprong in het klassement daardoor maakt.