De wedstrijd tussen FC Utrecht O17 en ADO Den Haag O17 was voor beide ploegen van groot belang om zich nog te kunnen plaatsen voor de kampioenspoule. De verliezer van deze wedstrijd was zo goed als kansloos voor plaatsing. Op een koud sportpark Zoudenbalch begon de wedstrijd weinig inspirerend. Beide ploegen kozen toch voor een stukje zekerheid en namen niet teveel risico in aanvallend opzicht. De eerste kans was er voor de Domstedelingen, maar Oussama Alou zag zijn inzet gestopt door doelman Julien van Nes. Het Haagse antwoord kwam enkele minuten later toe Anthony Roeg het Utrechtse doel onder vuur nam, maar hier redde doelman Wessel Speel.

Omdat veel spelers bij ADO Den Haag hun niveau niet haalden en FC Utrecht ook niet erg best speelde werd het een eerste helft met veel fouten aan beide kanten. In de 31e  minuut was er nog een kans voor FC Utrecht via een schot dat overging. Met 0-0 gingen beide ploegen rusten.

Na de rust nam FC Utrecht gelijk weer het initiatief om de wedstrijd open te breken. Sem Steijn moest in de 48e  minuut een bal van de doellijn halen. Twee minuten later bracht Timo de Vreede redding door voor de goal een Utrechtse inzet weg te halen. Hierna probeerde ADO Den Haag wat meer de wedstrijd naar zich toe te trekken.

In het laatste kwartier speelde trainer Mark Schuur zijn Haagse bluf uit door 3-4-3 te gaan spelen en dit had succes want in de 76e  minuut kwam ADO Den Haag op voorsprong. De mooie voorzet van Amin Essabri werd met het hoofd doeltreffend afgerond door Jair Blaaker (0-1).

In de resterende tijd hield ADO Den Haag stand en waren spelers en staf blij dat scheidsrechter Karremans voor het einde floot. Misschien niet helemaal een verdiende overwinning maar deze keer was het geluk aan Haagse zijde. Met nog 2 wedstrijden te gaan is plaatsing voor de kampioenspoule nog steeds mogelijk maar dan moet er 2 keer gewonnen worden. Zaterdag a.s. is NEC/FC Oss O17 om 14.30 uur de volgende tegenstander in de laatste thuiswedstrijd van 2017.

Opstelling ADO Den Haag: Julien van Nes; Quintin Rustveld (41e Denso Kasius), Timo de Vreede, Donmellow le Couvreur (65e Amin Essabri), Matthijs Westra, Kai Verbeek, Sem Steijn, Lorenzo van Kleef, Anthony Roeg (52e Evan Rottier), Jair Blaaker en Joppe Dekker (76e Baris Koc)

Met dank aan de heer van Kleef voor de foto’s.