Afgelopen zaterdag speelde ADO Den Haag O19 de thuiswedstrijd tegen FC Volendam. Voor beide teams was de wedstrijd van vandaag van groot belang, de thuisploeg kon een goede stap richting kampioenspoule maken en voor de uitploeg was het aanhaken of afhaken. De Hagenezen kregen al voor de wedstrijd een domper te verwerken toen in de warming up bleek dat de man in vorm Lance Duijvestijn teveel last had zodat hij niet kon spelen. Al na een minuut of zeven kon het strijdplan van de trainers Grunholz en Roerade weer de kast in omdat Jean Fritz Boom een doorgebroken speler vasthield en met rood kon vertrekken. De toegekend vrije trap werd gered voor Youri Schoonderwalt. Na een paar tactische omzettingen van het trainersduo bleven de ploegen zonder echt gevaarlijk te worden in evenwicht. Tot in de 26e minuut een scherp aangesneden voorzet van Yahya Boussakou, zonder dat iemand hem aanraakte, bij de tweede paal binnenvloog 1-0.

FC Volendam probeerde wel haar man meer situatie uit te spelen maar tot wat meer balbezit en enkele schoten naast het doel leidde dit niet. Zodoende brak de rust aan met 1-0 voorsprong voor de ploeg uit de Hofstad. Na de rust en met twee verse krachten bij FC Volendam waren het de Hagenaars die direct gevaarlijk waren in de omschakeling. Was het eerst nog de doelverdediger die redding bracht op een poging van Delano Ladan, enkele minuten later was hetzelfde duo bij de volgende kans betrokken. Nu was het de doelman die de spits onderuit haalde met een strafschop tot gevolg. Het was Delano Ladan zelf die het vonnis velde 2-0.

Weer vlak daarna raakte Mohammed Chih de lat na goed voorbereidend werk van Yahya Boussakou. Na 66 minuten kreeg de centrale verdediger van FC Volendam ook een rode kaart na vermeend natrappen. Nog geen vijf minuten later was het wederom Delano Ladan die, na goed voorbereidend werk van Hennos Asmelash, voor de 3-0 zorgde en zo de overwinning veilig stelde . De wedstrijd was nu gespeeld dus kon er naar hartenlust gewisseld worden. Twee van deze wissels bekroonden hun invalbeurt met een doelpunt eerst was het Donovan de Groot die na een mooie actie van Emre Bilgi voor de 4-0 zorgde.

Even later was het Lucas Leverland die het laatste zetje gaf bij een gekraakt schot 5-0.  De score had hierna misschien zelfs nog wel wat hoger kunnen uitvallen. Overigens beeindigde de ploeg uit Den Haag het duel met 9 man omdat de ingevallen Ilounga Pata vlak voor tijd het veld geblesseerd moest verlaten. Al met al een mooie ruime overwinning door een puike teamprestatie!!

Opstelling: Youri Schoonderwalt,  Tyrone Owusu, Noah van Geenen, Jean Fritz Boom, Nadir Achabar, Maarten Rieder, Hennos Asmelash (83e Ilounga Pata), Mohammed Chih (80e Lucas Leverland ), Yahya Boussakou (71e Donovan de Groot), Delano Ladan (80e Samuel Chromek) en Emre Bilgi (80e Achraf  Douiri)