Video samenvattingen
Nieuws & Verslagen

Nieuws

Met ingang van het seizoen 2016/2017 werkt ADO Den Haag intensief met een aantal amateurclubs samen op het gebied van voetbalontwikkeling, scouting en videoanalyse. Deze Partners in Talentontwikkeling zijn de opvolgers van het Netwerk Jeugdvoetbal Haaglanden dat in 2007 door ADO Den Haag werd geïnitieerd voor de amateurclubs in de regio Haaglanden.

Woensdagavond waren er vertegenwoordigers aanwezig van DHC, Forum Sport, HVV, Laakkwartier, RKAVV, UVS en Wilhelmus om samen met directeur Mattijs Manders de convenanten te ondertekenen.

Ook HBS heeft toegezegd om Partner in Talentontwikkeling te worden, maar hun vertegenwoordigers konden niet aanwezig zijn waardoor het convenant met HBS op een later tijdstip wordt getekend.

Vertegenwoordigers van UVS en Mattijs Manders ondertekenen het convenant

De gesprekken met een tweetal kandidaat partners lopen nog waardoor de samenwerkingsvorm op ongeveer 10 clubs zal uitkomen.

ADO Den Haag zal de Partners in Talentontwikkeling ondersteunen op diverse fronten waarbij de voetbalontwikkeling, scouting en videoanalyses centraal staan.

Vertegenwoordigers van Forum Sport en Mattijs Manders tekenen het convenant

Om het kader te ondersteunen kunnen de Partners in Talentontwikkeling ieder seizoen 10 trainers inschrijven voor de module pupillen trainer. Deze module, die bestaat uit 3 bijeenkomsten op het nieuwe opleidingscomplex De Aftrap, wordt dit seizoen 5 keer georganiseerd op de vrijdagavonden. Verder heeft ADO Den Haag in de persoon van Wesley Verschoof een aanspreekpunt voor alle technische vragen van de Partners in Talentontwikkeling aangesteld die 20 uur per week beschikbaar is voor onze partners.

Mattijs Manders heet de aanwezige clubs welkom

Op het gebied van videoanalyse ondersteunt ADO Den Haag de Partners in Talentontwikkeling met de huidige mogelijkheden. Alle partners hebben van ADO Den Haag een smartboard en beamer ontvangen om de videoanalyse op hun club te kunnen implementeren. Verder zal er op 13 oktober, in samenwerking met Sportbundels, een thema avond worden georganiseerd waarbij onze Partners in Talentontwikkeling wegwijs worden gemaakt in het coderen van beelden en het geven van de videoanalyse. Iedere partner wordt uitgenodigd op De Aftrap om een videoanalyse te hebben van een wedstrijd die ze gespeeld hebben tegen een opleidingsteam van ADO Den Haag. Ook alle wedstrijdbeelden van de oefenwedstrijden die de Partners spelen bij de opleiding worden aan hun beschikbaar gesteld.

Voor het ondertekenen was het druk in de ontvangstruimte op De Aftrap

De laatste pijler waarbij ADO Den Haag onze Partners in Talentontwikkeling gaat ondersteunen is de scouting. Binnen deze pijler is er intensief contact tussen Ron Kenter, het Hoofd Scouting van de opleiding en de technisch verantwoordelijke personen van onze partners. Het gaat hierbij vooral om de interne scouting van hun spelers en de manier waarop ADO Den Haag naar spelers kijkt voordat ze gescout worden voor een stage bij de opleiding. Ook bij externe scouting krijgen de partners, indien gewenst, hulp van ADO Den Haag door middel van het organiseren van Open Dagen op hun complex in samenwerking met ADO Den Haag en hulp bij de manier van kijken naar potentiele talentvolle spelers voor hun club.

De borrel na afloop was erg gezellig

Om de communicatielijnen zo kort mogelijk te houden zijn er in de personen van Herbert Otten en Jean Paul van Mierlo een tweetal contactpersonen voor de partnerclubs die wekelijks bij een aantal partnerclubs op bezoek gaan.

ADO Den Haag gaat ervan uit dat het met deze vorm van samenwerking voldoet aan de huidige wensen van de partnerclubs en kijkt met veel vertrouwen uit naar onze samenwerking.

Deel dit item