ADO Den Haag O16 moest de voorjaarsreeks beginnen met een uitwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van PSV Eindhoven. In de najaarsreeks was ADO Den Haag de enige ploeg die PSV 3 punten wist af te snoepen, dus gingen de mannen van trainer Martijn Reuser, mede gezien de trainingsarbeid na de winterstop, met een goed gevoel naar Eindhoven. Al snel werden de intenties van PSV na de aftrap duidelijk. Aan de snelle en behendige aanvallers had ADO Den Haag de eerste minuten de handen vol maar mede door 2 prachtige redding van de doelman van dienst, David van de Riet, kwam ADO Den Haag de eerste minuten ongeschonden door.

David van de Riet

Het zou ADO Den Haag ook zijn dat op voorsprong komt als de mee opgekomen Denso Kasius de vrij  staande Evan Rottier weet te bereiken en deze wel raad weet met de geboden mogelijkheid en prima  afrond en de 0-1 scoort.

Evan Rottier

Lang kan ADO Den Haag niet genieten van deze voorsprong want 10 minuten na de openingstreffer zal PSV de 1-1 binnenschieten als een snel uitgevoerde aanval doeltreffend wordt afgerond. Dan is er een fase waarin beide ploegen mogelijkheden creëren zonder echt gevaarlijk te worden of beide doelmannen staan op de goede plek en kunnen eenvoudig redding brengen. ADO Den Haag zou toch met een 1-2 voorsprong gaan rusten als de veroverde bal op het middenveld snel wordt ingespeeld naar Evan Rottier. Deze weet de bal met een subtiel hakje bij Jermain Blanchard te krijgen,  en deze na een loopactie op snelheid in 2e instantie, 1e inzet wist de doelman van PSV nog redding te brengen, de 1-2 binnenschiet.

Jurmain Blanchard

Het eerste wapenfeit met potentie na de rust komt op naam van PSV als vanuit een corner de bal op de doellijn gered wordt door Atilla Agirman. Hierna zouden de beide ploegen mogelijkheden creëren zonder uitgespeelde kansen maar hierdoor ontstond er wel een wedstrijd die leuk was om naar te kijken. Het spel golfde op en neer. Dat PSV vol op zoek ging naar de 2-2 was duidelijk maar hierdoor bleef er ook ruimte voor ADO Den Haag om er snel uit te komen. PSV zou uiteindelijk toch op gelijke hoogte komen als de bal van af de zijkant wordt ingespeeld en bij de 2e paal en David van de Riet net niet voldoende zijn handen achter de bal kan krijgen om de gelijkmaker te ver komen. De wedstrijd lijkt dan in een grote teleurstelling te eindigen als PSV in de laatste minuut van de officiële speeltijd de 3-2 binnenschiet. Maar in de 4e minuut en tevens laatste speelminuut weet Zakaria Amallah de 3-3 binnen te koppen van uit een corner.

Zakaria Amallah

Hierna maakt de scheidsrechter gelijk een einde aan deze wedstrijd. ADO Den Haag kan terug kijken op een goed begin van de voorjaarsreeks en ging met een verdient punt richting Den Haag. Volgende week komt Ajax op bezoek in het zuiderpark. We gaan zien of er een goed gevolg kan worden gegeven aan deze start. Aanvang zal 12.30 uur zijn.