De volgende wedstrijd voor ADO Den Haag O16 was de uit beurt bij de leeftijdsgenoten van AZ. Op een zeer winderig en koud AFAS trainingscentrum gingen de mannen van trainers Martijn Reuser en Joep Breimer proberen de koppositie te verdedigen. AZ begon beter aan de wedstrijd en had ook de eerste mogelijkheden maar Hugo Wentges wist deze steeds onschadelijk te maken. ADO Den Haag kon in de eerste kwartier nog niet echt een vuist maken.

Toch was er een mogelijkheid voor Samir Bouchattaui, na een diepe bal van Steyn Wijsman, maar helaas kon hij niet genoeg kracht en richting geven aan zijn schot. Halverwege de eerste helft komt AZ op voorsprong als een van de scherpe omschakelingen doeltreffend wordt afgerond. ADO Den Haag gaat op zoek naar de gelijkmaker. Via een aantal vrije trappen ontstaan er mogelijkheden maar deze kunnen de AZ goalie nog niet verontrusten.

Op slag van rust is Jurmain Blanchard het dichtst bij de gelijkmaker maar zijn kopbal wordt op de doellijn gered door een AZ verdediger. Zodoende gaan beide teams met een 1-0 tussenstand aan de warme thee. De tweede helft geeft een ander beeld, ADO Den Haag gaat nog nadrukkelijker opzoek naar de gelijkmaker en een AZ dat niet meer in de 16 meter komt bij Hugo Wentges. ADO Den Haag kwam steeds vaker in en rond de 16 meter van AZ, maar had het vizier niet opscherp staan om de verdiende gelijkmaker aan te tekenen.

Het was wederom Jurmain Blanchard die daar het dichtstbij was. Nadat Evan Rottier de bal had ontfutseld bij een van de AZ verdedigers wist hij Jurmain Blanchard in stelling te brengen maar zijn inzet ging via de verkeerde kant van de paal over de doellijn. ADO Den Haag bleef aandringen en kreeg bijna loon naar werken maar ook een inzet van Evan Rottier verdwijnt via een verdediger op paal. Ver in de extra tijd valt voor AZ de bevrijdende 2-0.

ADO Den Haag kan terug kijken op een niet onverdienstelijke wedstrijd. Maar heeft zijn meerdere moeten erkenden in de effectiviteit van AZ. Volgende week komen de leeftijdgenoten van PSV Eindhoven richting Den Haag. Aanvang is om 12.30 uur.

Opstelling ADO Den Haag O16: Hugo Wentges, Jesse Janssen (20e Denso Kasius), Yunes Ates (58e Zakaria Amallah) Steijn Wijsman, Dave Star, Jesse Reinders, Jay Huis, Jesse Spaans, Samir Bouchattaui (41e Evan Rottier), Faissal Zefri (41e Atilla Agirman) en Jurmain Blanchard.

Met dank aan de heer Wijsman voor de foto’s.