ADO Den Haag heeft zaterdag in een wedstrijd met twee gezichten met 1-1 gelijkgespeeld bij FC Utrecht. Waar in de Haagse regio de sneeuw voor een bijna complete afgelasting zorgde bleek er in de regio Utrecht geen vlokje gevallen te zijn. Wel werd er uitgeweken naar het kunstgras van Kampong omdat de grasvelden door de vorst onbespeelbaar waren.

Dat voetbal een raar en interessant spelletje is bleek vandaag maar weer eens waar ADO Den Haag de eerste helft de bovenliggende partij was, was de tweede helft duidelijk voor FC Utrecht. Omdat beide ploegen in hun beste helft eenmaal wisten te scoren is de 1-1 eindstand verklaard. Voor het overige kenmerkte deze wedstrijd zich als een wedstrijd zonder echt grote mogelijkheden, dus was het logisch dat de doelpunten voort moesten komen uit dode spelmomenten.

Zo kwam ADO Den Haag op voorsprong door een benutte strafschop van Lance Duijvestijn na een overtreding op Yahya Boussakou en kwam FC Utrecht op gelijke hoogte door uit een hoekschop te scoren. Aankomend weekend staat er geen wedstrijd op het programma voor O19, maar op 17 maart om 14.30 uur wordt er thuis tegen titelkandidaat PSV gespeeld.

Opstelling: Timon Fikkert, Tyrone Owusu, Noah van Geenen, Cas van Altena (62e Ilounga Pata ),  Lucas Leverland,  Rabbi Mwenda, Lance Duijvestijn, Mohammed Chih, Yahya Boussakou, Emre Bilgi en Achraf Douiri (46e Lorenzo van Kleef/60e Levy Berends )

Met dank aan de heer van Kleef voor de foto’s.