ADO Den Haag O16 speelde zaterdag de thuiswedstrijd tegen de “Winterkampioen” PSV. In de uitwedstrijd kon ADO Den Haag via een 3-3 gelijkspel een punt meenemen vanuit Eindhoven. Door doorschuiven en een schorsing kon ADO Den Haag niet in zijn sterkste opstelling aantreden maar het team dat er stond startte prima en leek na 5 minuten al de score te openen maar het doelpunt van Samr Bouchattaui werd afgekeurd wegens buitenspel. ADO Den Haag viel aan en PSV was levensgevaarlijk in de omschakeling. Deze speelwijze leverde PSV in de 13e minuut een grote kans op toen PSV spits Jason Pigmans alleen op Hugo Wentges afging, maar de Haagse keeper bleef de situatie meester.

Hugo Wentges

In de 16e minuut leek PSV op 0-1 toen wederom Jason Pigmans op de rand van buitenspel op Hugo Wentges mocht afgaan, maar deze keer redde Steijn Wijsman zijn keeper door de bal voor de lijn weg te schieten. In de 26e minuut een goede kans voor ADO Den Haag maar PSV keeper Peter Strijbosch redde bekwaam op het schot van Attila Agirman. Vlak voor de rust kwam PSV op een 0-1 voorsprong toen Jeremy Antonisse alleen op Hugo Wentges mocht afgaan en als winnaar uit de strijd kwam door beheerst te scoren. Met een 0-1 stand gingen beide teams de rust in. In de 2e helft kwam PSV in de 50e minuut op een 0-2 voorsprong via Milan Beumer die een perfect counter van PSV beheerst afrondde. Voor ADO Den Haag was dit het sein om vol op de aanval te spelen. Ondanks het veldoverwicht kreeg ADO Den Haag niet veel kansen al had Jurmain Blanchard enkele keren pech dat de scheidsrechter een overtreding op het wegwuifde.

Jurmain Blanchard

In de omschakeling bleef PSV gevaarlijk, maar de spreekwoordelijke trekker werd niet overgehaald omdat PSV 2 grote kansen net naast het Haagse doel schoot. In blessuretijd kreeg Rini van der Walt nog een goede kans toen hij 1 op 1 kwam met de Eindhovense keeper, maar de verdediging van PSV kwam hun keeper te hulp waardoor ook deze kans niet verzilverd kon worden. In de blessuretijd scoorde PSV uit wederom een goede omschakeling de 0-3 via Heritier Bora Deyonge wat tevens de eindstand was. Over de hele wedstrijd gezien een verdiende overwinning voor PSV. Woensdag vervolgt O16 de competitie met een uitwedstrijd tegen Feyenoord O16.

Opstelling ADO Den Haag: Hugo Wentges, Jesse Janssen (53e Jay Raghoebarsing), Steijn Wijsman, Dave Star, Baris Koc (58e Jesse Spaans), Jesse Rinders, Jay Huis (60e Faissal Zefri), Atilla Agirman, Rini van der Walt, Samir Bouchattaui en Jurman Blanchard