ADO Den Haag O17 is er niet in geslaagd om voor de 2e keer binnen 4 dagen van FC Twente O17 te winnen. Werd het woensdag in de bekerwedstrijd nog een 4-5 overwinning voor ADO Den Haag O17, nu trok FC Twente O17 aan het langste eind en won met 2-0. ADO Den Haag begon weer niet echt scherp aan de wedstrijd, er was veel onrust in het spel, de passes waren niet nauwkeurig en positioneel was het ook niet van een echt hoog niveau. Toch kreeg ADO Den Haag een paar kansjes waar van in de 16e minuut Jair Blaaker zijn inzet zag gered door de Twentse doelman.

7 minuten later zag aanvoerder Lorenzo van Kleef zijn schot, na een pass van Sem Steijn ook gered door de keeper. De eerste kans voor FC Twente was pas in de 35e minuut, maar doelman Jack Morauw pareerde deze inzet uitstekend. Na de rust was er gelijk de eerste mogelijkheid voor FC Twente maar weer werd ADO Den Haag gered door Jack Morauw, die de inzet over het doel knap over de lat werkte.

Hoe langer het duurder voordat ADO Den Haag scoorde, des te meer kwam FC Twente in de wedstrijd, zonder echt gevaarlijk te worden. In de 56e minuut ging een vrijeschop van Sem Steijn ruim over en hierna kwam de wedstrijd op een zeer pover niveau. Tot de 70e minuut FC Twente speelde een kans prima uit, maar met een sublieme actie hield Jack Morauw weer  ADO Den Haag op de been.

In de 71e minuut kon ADO Den Haag de wedstrijd beslissen in een man meer situatie, maar hierin werd de verkeerde keuze gemaakt en uit de tegenaanval scoorde FC Twente pardoes de 1-0. Hierna speelde ADO Den Haag alles of niets en het werd zoals vaker dit seizoen dus niks want in de 75e minuut scoorde FC Twente de 2-0 en was de wedstrijd gespeeld.

Helaas heeft ADO Den Haag O17 het zich zelf niet gegund om met de overwinningsroes aanstaande zaterdag in het vliegtuig te stappen naar Zuid- Afrika  waar vanaf 19 maart het Future Champions toernooi in Johannesburg wordt gespeeld.

Met dank aan de heer van Kleef voor de foto's.