ADO Den Haag O16 moest midweeks aantreden tegen de leeftijdgenoten in Rotterdam Zuid. Deze wedstrijden staan over het algemeen vol van passie en strijd. Voor deze ontmoeting kon trainer Martijn Reuser over een nagenoeg fitte opstelling beschikken. De eerdere ontmoetingen waren in het voordeel van ADO Den Haag. Vanaf het begin is het duidelijk wat de intentie van Feyenoord is. De Rotterdammers probeerende met een snelle diepe bal de verdediging van ADO Den Haag onder druk te zetten. Hier hebben de Hagenaars het lastig mee. Maar tot uitgespeelde kansen komt het voor de Rotterdammers nog niet. De eerste uitgespeelde kans komt toch op naam van Feyenoord maar gelukkig heeftt de aanvaller zijn vizier nog niet op scherp staan en komt de bal naast het doel. ADO Den Haag kan hier de eerste 20 minuten geen mogelijkheid tegen overzetten of het moet de wel/niet strafschop situatie met Zakaria Amallah. De scheidsrechter besluit uiteindelijk dat Zakaria Amallah de overtreding maakte op de doelman van Feyenoord. Feyenoord zal uiteindelijk toch een voorsprong nemen als na een bal door het hart van de defensie de aanvaller van Feyenoord recht op Hugo Wentgens afloopt. Deze kan de aanvaller alleen nog maar stuiten doormiddel van een overtreding met als gevolg een strafschop. Deze wordt benut zodat de 1-0 score op het scorebord verschijnt. ADO Den Haag komt hierna wat beter in de wedstrijd te zitten en komt steeds meer tot aanvallende impulsen zonder hier erg gevaarlijk in te zijn zodat er met een 1-0 achterstand gerust gaat worden.

De 2e helft ziet er totaal anders uit als de 1e helft. ADO Den Haag gaat nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Eerst de actie van Jurmain Blanchard maar hij ziet zijn actie stranden in de Feyenoord defensie. Vervolgens is er een corner die beland op het hoofd van Zakaria Amallah maar zijn inzet wordt op de doellijn gered. De volgende kans is voor de mee opgekomen Denso Kasius maar zijn voorzet/schot zal op de lat eindigen. Toch zal ADO Den Haag de verdiende gelijkmaker aantekenen als wederom vanuit een corner de bal op het hoofd van Zakaria Amallah beland.

Zakaria Amallah

Echter dit keer had de defensie van Feyenoord geen passend antwoord. ADO Den Haag blijft op zoek gaan naar de winnende treffer maar deze zal er uiteindelijk niet komen. Beide trainers kunnen leven met dit gelijkspel. Aanstaande dinsdag komen beide ploegen elkaar alweer tegen voor de return. Aanvang 19.00 uur in het Zuiderpark.

Opstelling ADO Den Haag: Hugo Wentges, Denso Kasius, Steyn Wijsman, Zakaria Amallah (70e Faissal Zefri), Dave Star, Jesse Reinders, Danyel Sikkens (41e Jay Huis), Atilla Agirman, Evan Rottier (39e Samir Bouchauttaui), Jesse Spaans en Jermain Blanchard.