Nieuws & Verslagen

Verslagen

ADO Den Haag heeft voor de 3e keer een uitnodiging ontvangen om met de O17 mee te doen aan het Future Champions toernooi in Johannesburg. Zaterdag 17 Maart vertrok, in alle vroegte vanaf De Aftrap, de groep van 18 spelers en staf richting Schiphol. Na de nodige formaliteiten bij de incheck, veiligheidscheck en douane had de groep ruim de tijd om te winkelen voordat aan de vliegreis van 10,5 uur te beginnen.



Aan boord werd kennis gemaakt met de leeftijd genoten van Club Brugge die ook deelnemen aan het zelfde toernooi. Na aankomst op Tomba International airport in Johannesburg werd na het verzamelen van de nodige bagage koers gezet richting het hotel Kopanong. Na de incheck in het hotel was er nog een lichte maaltijd waarna de kamers werden opgezocht om aan een welverdiende nachtrust te beginnen na deze lange dag.

Na een wel verdiende nachtrust begon de 2e dag met een ontbijt in het hotel, waar een ieder zich te goed kon doen aan al het lekkers wat was uitgestald. Hierna verzamelden de mannen van trainers Mark Schuur en Bas Lambooij zich voor een busreis richting het Nike Football complex alwaar onder leiding van de meegereisde fysio’s Thom van de Spek en Araby de Miranda de vliegreis uit de benen werd gelopen.



Na deze training kregen de spelers bezoek op het veld van de kinderen uit Soweto. Samen met de boys werd er gevoetbald en oefeningen gedaan. Na een gezamenlijke foto met kinderen en de eveneens aanwezige spelers van Club Brugge werd de ochtend afgesloten met een lunch.



Na de lunch werd er koers gezet richting het apartheid museum alwaar een indrukwekkende rondleiding volgde door de geschiedenis van Zuid-Afrika. Tevens was er een expositie van een van de belangrijkste mensen van Zuid-Afrika Nelson Mandela. Na het bezoek aan het museum trok de stoet onder begeleiding van de onvermijdelijke politie escorte richting  hotel, alwaar het eerste studiemoment  gezamenlijk werd gemaakt. Na het diner zochten spelers hun kamers op om zich klaar te gaan maken voor de eerste wedstrijd van morgen. De staf werd welkom geheten door organisatie en kreeg een korte briefing over het toernooi. Hierna was het voor de staf ook tijd om zich klaar te gaan maken voor de wedstrijd van maandag.  

 

 

Deel dit item