Na de helaas verregende culturele dag van donderdag was vrijdag weer een wedstrijddag. Na het gebruikelijk ontbijt werd er door Lorenzo van Kleef en Joppe Dekker nog een proefwerk gemaakt. Waarna ook deze jongens de focus op de tegenstander van vandaag, Bitvest, konden gaan richten. Ondanks de regen van het afgelopen etmaal konden de wedstrijden, al dan niet een beetje aangepast, gewoon afgewerkt worden op het Nike Centre Soweto. De eerste helft begon ADO Den Haag voortvarend en na 3 minuten weet Lorenzo van Kleef de bal te onderschepen in de laatste linie maar zijn schot wordt geblokt.

De volgende mogelijkheid komt voort uit een corner. In eerste instantie kan Timo de Vreede de bal niet de juiste richting geven en volgens weet Joppe Dekker dat ook ook niet te doen. Halverwege de eerste helft is er een situatie waarbij de scheidsrechter van dienst ons niet gunstig is gestemd en een handsbal binnen de beruchte lijnen over het hoofd ziet. Bitvest kan in deze fase maar mondjes maat onder de druk van ADO Den Haag uit komen. Mocht er toch een schot op het goal zijn dan was Jack Morauw op zijn post. Op slag van rust was Anthony Roeg het dichtst bij de openingstreffer maar zijn inzet beland op de paal.

De eerste minuten van de tweede helft zijn nog voor ADO Den Haag. De schoten van Sem Steijn en Anthony Roeg belanden in de handen van de keeper. Het is uit eindelijk Lorenzo van Kleef die de ban breekt en vanuit een vrije trap op de rand van de 16 meter achter de doelman van Bitvest schiet. Lang kan ADO Den Haag niet genieten van de voorsprong want vanuit een corner weet de verdediger van Bitvest binnen te koppen. Hierna is ADO Den Haag een beetje de regie kwijt, maar schoten van Bitvest op het doel van ADO Den Haag werden onschadelijk gemaakt door Jack Morauw.

Hierdoor eindigde de wedstrijd na 2x 30 minuten in een gelijkspel en waren strafschoppen nodig om te bepalen wie naar de finale gaat. De noodzakelijke strafschoppenserie werd door Rini van de Walt aangevangen en hij faalde niet. De gelijkmakende beurt door Bitvest werd ook gescoord. Vervolgens weten Carlo de Gelder, Timo de Vreede en Jesse Reinders ook hun strafschop te benutten. Bij de 4e strafschop ontstaat er een spel tussen Jack Morauw en de penalty nemer van Bitvest. Hierdoor is de inzet niet scherp genoeg en weet Jack Morauw de inzet te stoppen. De volgende strafschop wordt vervolgens feilloos door Lorenzo van Kleef ingeschoten waardoor ADO Den Haag zich plaatst voor de finale zaterdag tegen Club Brugge.

Bij terugkomst in het hotel konden de spelers relaxen op de kamers. In de avonduren heeft Lorenzo van Kleef nog een aantal voetbalschoenen aan een speler van Black Africa Hopsel gegeven. Zaterdag zal een lange dag worden met voetbal, shoppen en de terugvlucht naar Nederland. De Cup gaat sowieso mee in het vliegtuig want Club Brugge en ADO Den Haag zitten op dezelfde vlucht. Tot nu kan ADO Den Haag terug kijken op een mooi toernooi maar als je eenmaal in de finale staat wil je die ook winnen.