Op zaterdag 25 augustus speelde ADO Den Haag O13 (zonder de geblesseerde Friso Arendse en Yiandro Raap) de eerste bekerwedstrijd tegen Spartaan ’20 JO13 uit Rotterdam. Een serieuze test tegen een ploeg die dit seizoen uitkomt in de eredivisie. En dat de gasten uit Rotterdam niets cadeau kregen werd meteen al duidelijk na het fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter. ADO Den Haag zat er vanaf de eerste minuut bovenop en gaf Spartaan’20 geen ruimte om een goede aanval op te zetten. Er werd goed druk op de bal gezet wat leidde tot balverlies van Spartaan’20. Er werd gedurfd opgebouwd van achteruit en na 9 minuten was er het eerste schot van Figo de Voogd op het doel van Spartaan’20. Kort daarna veroverde ADO Den Haag de bal op het middenveld en schoot Jayden Tammes vanaf de zestien meter lijn op het doel. Spartaan’20 wilde wel, maar kon weinig beginnen tegen een agressief spelend ADO Den Haag. Na een kwartier werd Zepiqueno Redmond goed aangespeeld en na een prima individuele actie schoot hij in de rechterhoek. De keeper van Spartaan’20 reageerde attent en stopte de bal. De 1-0 kon niet uitblijven en 3 minuten later kopte Jayden Tammes, na een snelgenomen corner van Giovanny Jesus de Pina en Noah Philipsen, de bal in het doel (1-0). Spartaan’20 werd vlak voor het rustsignaal nog gevaarlijk via een counter, maar die werd onschadelijk gemaakt door een prima sliding.

De tweede helft begon met vier verse krachten aan de kant van ADO Den Haag. Het spelbeeld bleef zoals in de eerste helft: druk van ADO Den Haag op de verdediging en middenveld van Spartaan’20. Na 2 minuten spelen, scoorde Zepiqueno Redmond de 2-0 na een goede, snel genomen vrije trap van Irfan Karijowidjojo. Na de 2-0 kreeg ADO Den Haag nog enkele mogelijkheden om te scoren. De eindstand werd 3-0 door een prachtig schot van Maikey Houwaart over de keeper. Spartaan’20 kreeg ook nog enkele mogelijkheden via vrije trappen, maar de verdediging stond goed georganiseerd. Een dikverdiende overwinning door een prima teamprestatie en een ronde verder in de beker.