De kop van seizoen 2018/2019 is eraf. Voor ADO Den Haag O17 was dat met een wedstrijd tegen FC Dordrecht O16 voor de beker. Na een voorbereiding met wisselende resultaten gingen de mannen onder leiding van de trainers Rick Hoogendorp en Leo Koswal op zoek naar een goed resultaat. Dit ging helaas nog niet met een fitte selectie. Zo waren Wail Hakil en de nieuwelingen Thomas van Haaften, Brayley Tweeboom en Enock Da Costa niet beschikbaar door blessures.

In de openingsfase van de eerste helft was het ADO Den Haag dat op zoek ging naar de eerste treffer. Zo waren er mogelijkheden om de score te openen voor Samir Bouchattaui , Evan Rottier, Jay Huis en Jesse Reinders. Maar allen zagen hun inzet naast of over het vijandelijke doel gaan. Halverwege de eerste helft was Zakaria Amallah het dichtstbij de openingstreffer maar zijn kopbal beland op de lat.

Was Fc Dordrecht niet gevaarlijk? Zeker wel. In de counter na de gemiste kopbal van Zakaria Amallah werd ook FC Dordrecht van de openingstreffer afgehouden met behulp van het houtwerk. Maar na deze fase gaat ADO Den Haag toch het verschil maken met FC Dordrecht O16. Evan Rottier speelt zich zelf vrij en laat de doelman kansloos in de lange hoek en zorgt zodoende voor de 1-0. Enkele minuten later zorgt Jay Huis met de mooiste van de middag voor de 2-0. Zijn schot vanaf rechts met zijn linker been plofte in de kruising achter de doelman van FC Dordrecht. Voor de ruststand van 3-0 tekent Samir Bouchattaui als zijn schot ook tegen het net gaat.

In de tweede helft zou ADO Den Haag verder uitlopen naar 5-0 via een goal van Jesse Spaans, op aangeven van Danyel Sikkens, en Evan Rotter uit een strafschop. De score had nog hoger kunnen uitvallen maar ADO Den Haag wist een hoop kansen niet om te zetten in doelpunten. Hier wist FC Dordrecht een inzet op de paal tegen overzetten. En zo eindigt deze wedstrijd in een 5-0 overwinning.

Volgende week gaat de competitie van start. Voor de deze openingswedstrijd komen de leeftijdsgenoten van Willem II maar de Hofstad. Aanvang 15.00 uur in het Zuiderpark.

Opstelling ADO Den Haag: David van der Riet, Sam Zeeman, Steyn Wijsman, Zakaria Amallah(41e Faissal Zefri), Dave Star(71e Emre Ates), Jesse Reinders, Jay Huis, Atilla Agirman, Evan Rottier, Jesse Spaans(71e Sacha Komljenovic) en Samir Bouchattaui(41e Danyel Sikkens)