ADO Den Haag speelde afgelopen weekend de opening van het seizoen 2018-2019. Voor deze opening kwamen de leeftijd genoten van Willem II naar de Hofstad. Na de bekeroverwinning van vorige week was het voor de mannen van Rick Hoogendorp en Leo Koswal zaak om met de volle overtuiging aan deze wedstrijd te beginnen. De selectie voor deze wedstrijd was nagenoeg compleet. Alleen Wail Hakil en, de op een operatie wachtende, Enock Da Costa waren nog afwezig.
De eerste 15 minuten golfde het spel op en neer waarin ADO Den Haag een aantal goede mogelijkheden had om de score te openen. Echter waren de Tilburgers ook dicht bij de openingstreffer. Halverwege de eerste helft is er enige opwinding als ADO Den Haag recht denk te hebben op een strafschop. Echter de man van dienst dacht daar anders over en liet gewoon doorspelen. Toch zou ADO Den Haag de score openen als Sam Zeeman een voorzet van Steyn Wijsman achter de Tilburgse doelman kopt. Na deze 1-0 had ADO Den Haag gezien de mogelijkheden afstand moeten nemen. Maar de inzetten van onder ander Danyel Sikkens en Evan Rottier vonden geen doel. En zoals de ongeschreven voetbalwet is. Als je niet scoort dan……en zo geschieden ook. De Tilburgers kregen op slag van rust een strafschop die werd verzilverd. Zodoende gingen beide ploegen van een 1-1 stand rusten.

Na rust schoot ADO Den Haag weer uit de startblokken. Een snel genomen vrije trap van Jesse Spaans stelde Jesse Reinders instaat om ADO Den Haag weer op voorsprong te zetten. Ook nu werden de gecreëerde kansen niet doeltreffend afgerond en bleef het oppassen niet een counter om de oren te krijgen. Bij vlagen kwamen de Tilburgers er snel en gevaarlijk uit. Het leek er op dat Brayley Tweeboom met z'n treffer 5 minuten voor tijd de wedstrijd in het slot gooide maar de 3-1 bleef niet lang op het scorebord staan. Nog geen 120 tellen later wist Willem II de 3-2 tegen de touwen te schieten. Ook dat zou niet de eindstand worden. Evan Rottier maakt aan alle onzekerheid een einde om voor de 4-2 te tekenen.

Na afloop was trainer Rick Hoogendorp erg in zijn nopjes met het vertoonde spel. Hij was alleen van mening dat er sneller afstand genomen moet worden door de kansen te benutten. Volgende week staat er een vriendschappelijke wedstrijd op het programma tegen Almere City in Almere aanvang 15.00uur.

Opstelling ADO Den Haag: Hugo Wentgens, Sam Zeeman, Steyn Wijsman(59e Thomas van Haaften), Zakaria Amallah, Dave Star, Jesse Reinders(76e Finn van Breemen), Jay Huis(50e Samir Bouchattaui), Atilla Agirman, Evan Rottier, Jesse Spaans(50e Faissal Zefri), Danyel Sikkens(65e Brayley Tweeboom)