Video samenvattingen
Nieuws & Verslagen

Verslagen

Afgelopen weekend kwamen de leeftijd genoten van NAC Breda naar de hofstad. Een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen. De mannen van het trainers duo Hoogendorp/Koswal zouden bij winst een mooie stap maken naar de eerste 4 plaatsen die na deze halve competitie recht geven om te gaan strijden voor promotie naar de eredivisie. Dit gold echter ook voor de mannen uit Brabant. ADO Den Haag begon niet goed aan de wedstrijd. Dit resulteerde in de 2e minuut van de wedstrijd in een tegen goal. Een te korte terugspeel bal op David van de Riet kan door deze van de Riet nog net worden weg geschoten maar door wederom een halve weg geschoten bal komt deze bij een NAC Breda speler in zijn voeten en weet de Haagse doelman te verschalken met een boog bal. Je zou verwachten dat dat ADO Den Haag nu wakker schiet. Echter het bal tempo blijft laag en hierdoor blijft NAC Breda eenvoudig overeind de eerste helft. Echt 100 procent kansen worden door beide ploegen in de eerste verder niet gecreëerd.

De tweede helft zien we een ander ADO Den Haag uit de kleedkamer komen. Er worden nu wel een enkele mogelijkheden gecreëerd. Danyel Sikkens ziet zijn schot gered worden door de doelman. Zakaria Amallah ziet zijn inzet, na een scherpe vrijetrap van Jesse Spaans, voorlangs gaan. Ook een schot van Evan Rottier wordt gered door de doelman. Met nog zo'n 10 minuten op de klok dacht ADO Den Haag recht te hebben op een strafschop maar de scheidsrechter van dienst vond dat Atilla Agirman op de juiste wijze werd verdedigd. NAC Breda heeft zich moeten beperken tot verdedigen maar was met een vrije trap wel dichtbij een verdubbeling van de stand. Echter deze werd over het doel van David van de Riet geschoten. In blessure tijd zorgt een ingestudeerde vrije trap nog bijna voor de verdiende gelijkmaker maar de inzet van Evan Rottier verdwijnt enkele centimeters boven de lat tegen de ballenvanger.

Zodoende incasseert ADO Den Haag O17 zijn eerste nederlaag deze competitie. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Alphense Boys. Aanvang is 13.00uur in Alphen a/d Rijn.

Opstelling ADO Den Haag: David van de Riet, Thomas van Haaften, Sam Zeeman, Zakaria Amallah, Dave Star(41e Steyn Wijsman), Finn van Breemen(63e Jay Huis), Samir Bouchattaui(41e Brayley Tweeboom), Atilla Agirman, Evan Rottier, Jesse Spaans, Danyel Sikkens(69e Faissal Zefri)

Deel dit item