ADO Den Haag O19 heeft vandaag in een zeer doelpuntrijke wedstrijd gewonnen van FC Volendam. In het begin van de wedstrijd zijn de kansen nog schaars en niets lijkt erop dat er vandaag veel gescoord zal worden. Maar als Yahya Boussakou in de 19e minuut goed aangespeeld wordt door Bram Wennekers en voor de 0-1 zorgt is de ban gebroken. ADO Den Haag heeft geluk dat het vlak na hun treffer niet weer gelijk staat als een schot van FC Volendam maar net naast het Haagsche doel vliegt. In de 24e minuut is het Amin Essabri die wordt aangespeeld door Nino Vittali en op fenomenale wijze de bal over de keeper heen krult en zo voor de 0-2 zorgt. Maar zoals eerder dit seizoen zijn de Hagenezen niet wakker na hun doelpunt en zorgt FC Volendam vanaf de aftrap gelijk voor de aansluitingstreffer 1-2. De Haagsche ploeg weet de voorsprong alweer snel op twee doelpunten verschil te brengen. Is het eerst nog de doelman van FC Volendam die red op een kopbal van Cas van Altena, even later is hij kansloos als Nino Vittali vanaf de rand van de zestien met zijn chocoladebeen verwoestend uithaalt en zo voor de 1-3 zorgt. Nog is de koek niet op in de eerste helft want de ploeg uit Volendam weet weer helemaal terug in de wedstrijd te komen. Eerst wordt balverlies in de Haagsche defensie afgestraft 2-3 en even later veranderd een Haagsche verdediger een voorzet vanaf rechts onbedoeld in eigen doel 3-3. Vlak voor rust komen de Hagenezen toch weer op voorsprong als Lucas Leverland vanaf links een voorzet geeft die, omdat de doelman in verwarring werd gebracht door een instormende aanvaller, over de bal heen duikt en rechtstreeks in het doel gaat 3-4.

In de tweede helft heeft ADO Den Haag eigenlijk constant de regie in handen en is het wachten of men de voorsprong weet uit te breiden. Dit gebeurd dan ook na 65 minuten spelen als Yahya Boussakou, die bij twee eerdere pogingen nog de doelman op zijn weg vond, een voorzet van Timo de Vreede op waarde weet in te schatten, 3-5. In de 70e minuut is het Amin Essabri die met ook zijn tweede treffer van de dag een mooie aanval over links schitterend tegen de touwen werkt 3-6. ADO Den Haag heeft nog pech dat een schot van Rabbi Mwenda op de lat beland, maar de voorsprong komt eigenlijk nooit meer in gevaar. Toch weet FC Volendam in de laatste minuut nog te scoren als ze weer onnodig balverlies weten af te straffen 4-6, wat tevens de eindstand is.
Opstelling; Timon Fikkert ; Timo de Vreede (66e Dante Roethof); Jean Fritz Boom ; Cas van Altena (87e Niels Ens ); Lucas Leverland ; Lorenzo van Kleef (85e Anthony Roeg) ; Nino Vittali ;Rabbi Mwenda ; Amin Essabri (81e Daan Hartemink) ; Yahya Boussakou ; Bram Wennekers (70e Kai Verbeek)