Na twee goede uitwedstrijden (Heerenveen en NAC) begon ADO Den Haag vandaag aan de thuiswedstrijd tegen de leeftijdsgenoten uit Deventer. De vraag was: kan ADO Den Haag de stijgende lijn doortrekken? Het vertoonde spel van de afgelopen weken zorgde voor hoge verwachtingen bij het ADO publiek. De eerste 10 minuten van de eerste helft was ADO Den Haag zoekende. Go Ahead Eagles had duidelijk het spelbeeld van ADO Den Haag bestudeerd en zette vroeg druk. ADO Den Haag was te statisch bij de opbouw en daardoor makkelijk te verdedigen voor GAE . Jayden Tammes en Yiandro Raap hadden een mooie uitdaging aan de snelle spits van de tegenstander die voor veel dreiging zorgde. Tijdens de verzorging van een blessure aan de kant van GAE haalde trainer Martijn den Haan diverse spelers bij zich om het spel te bespreken, vol nieuwe ideeën sprintten de Haagsche mannen het veld weer in. Een prima aanval van ADO Den Haag volgde snel daarop. Het was wederom Zepiqueno Redmond die de thuisploeg op voorsprong bracht. De vrije man, Ty-Shaun Gönter, werd aan de rechterkant gevonden en trok vervolgens goed door, bleef het overzicht houden en vond Zepiqueno Redmond voor het doel. Zoals gewoonlijk twijfelde hij niet en bracht ADO Den Haag op voorsprong, 1-0. Na de 1-0 veranderde het spelbeeld. ADO Den Haag liet zien dat er voor de mannen uit Deventer niets te halen viel. De duels op het middenveld werden gewonnen en Go Ahead Eagles werd constant onder druk gezet. De gevaarlijke spits werd goed geneutraliseerd door Jayden en Yiandro en de 2-0 kon niet uitblijven. Enkele minuten later werd het inderdaad 2-0 via een goede aanval vanaf het middenveld. Thijmen die Jong werd aangespeeld en stak de bal op Zepiqueno Redmond, die zijn tweede van de middag maakte. ADO Den Haag zette nog een tandje bij en veroverde direct na de aftrap van Go Ahead Eagles de bal weer en Zepiqueno Redmond wist daar ook wel raad mee en scoorde zijn derde doelpunt en tevens hattrick van de middag. Het was voor de toeschouwers en voor de technische staf soms smullen geblazen om te zien hoe er werd gevoetbald. Er was rust in het spel en de vrije man werd gevonden, waardoor ADO Den Haag telkens een man meer situatie creëerde. De enkele keer dat Go Ahead Eagles nog gevaarlijk werd, was door soms verkeerde keuzes in de opbouw. Een afstand schot op het doel van ADO Den Haag werd door keeper Caleb Kramer over het doel getikt. Met nog enkele minuten voor het rustsignaal nam Go Ahead Eagles een achterbal. Deze werd op het middenveld onderschept en Figo de Voogd schoot de bal werkelijk fantastisch in de linkerbovenhoek van het doel en bracht de ruststand op 4-0.

De tweede helft begon ADO Den Haag wederom fel en agressief. Met verse krachten werd de tegenstander voortdurend onder druk gezet. Go Ahead Eagles kwam niet meer onder de druk uit en met verzorgd voetbal kreeg ADO Den Haag goede mogelijkheden om de score verder uit te bouwen. De ene aanval was nog mooier dan de ander. Het spel werd van de linkerkant naar de rechterkant verplaatst. Als het even niet vooruit kon, werd Caleb Kramer gebruikt en begon ADO Den Haag weer van voor af aan. De kansen konden dan ook niet uitblijven. Zepiqueno Redmond was dicht bij zijn vierde doelpunt, maar zag zijn kopbal op de lat belanden. Het schot van Giovanny Jesus de Pina, dat daaruit voortkwam werd gestopt door de keeper. Uit een corner van Noah Philipsen kreeg Zepiqueno Redmond opnieuw een mogelijkheid voor de vijfde treffer, maar zag zijn bal net naast het doel gaan. De 5-0 kwam vervolgens toch op het scorebord. Vanuit een aanval door het midden loste Zepiqueno Redmond wederom een schot op het doel van GAE, deze werd gestopt door de keeper maar kwam voor de voeten van Giovanny Jesus de Pina die de 5-0 hard binnen schoot. Go Ahead Eagles probeerde nog wel om onder de druk van ADO Den Haag uit te voetballen, maar het bleef bij een spaarzame uitval die met een prima sliding werd gekeerd door Anthony Hesseling. De scheidsrechter zag het helaas anders en gaf een vrije trap. De vrije trap ging over het doel en de Haagsche doelman, Caleb Kramer pakte de bal voor de achterbal, keek vervolgens goed de diepte in en zorgde voor de kers op de taart door de bal ineens op Zepiqueno Redmond, de spits lanceerde zichzelf en bracht de eindstand op 6-0. De koek was nog niet op, want kort daarna schoot Figo de Waard de bal op het doel van Go Ahead Eagles. De bal ketste via de onderkant van de lat het veld weer in en het was moeilijk te zien of de bal over de achterlijn was. De scheidsrechter gaf echter geen doelpunt, dus bleef het bij 6-0. Vlak voor het eindsignaal kreeg ADO Den Haag nog een goede kans op 7-0, na een prima aanval over de linkerkant, maar de kopbal werd gestopt door de geplaagde keeper van GAE.

Een heerlijke voetbalmiddag en een terechte overwinning. Volgende week zondag staat er weer een verre busreis op het programma. Dan moeten de O13 talenten naar de Graafschap.