Vandaag stond de wedstrijd Willem II O19 - Ado Den Haag O19 op het programma,voor beide teams belangrijk want het was aanhaken of afhaken. Na een oponthoud van een half uur omdat een van de assistent scheidsrechters zich met een blessure op het sportcomplex melde en er dus een vervanger gevonden moest worden kon er om 13.00 uur afgetrapt worden. Het zijn de Tilburgers die wat beter aan de wedstrijd beginnen, maar toch zijn het de Hagenezen die na 12 minuten op voorsprong komen. Amin Essabri wordt mooi vrijgespeeld door Lorenzo van Kleef binnen de zestienmeter neergelegd en het is Bram Wennekers die de toegewezen strafschop koelbloedig benut 0-1.
Na 25 minuten neemt ADO Den Haag zelfs een 0-2 voorsprong , het is Amin Essabri die op de voor hem karakteristieke manier de bal over de doelman in de verre hoek krult.
Toch laat ook zeker Willem II wel van zich horen want het is eerst doelman Youri Schoonderwaldt die in een 1 op 1 redding brengt en even later Timo de Vreede die nog net weet te voorkomen dat de aansluitingstreffer gemaakt wordt. De eerste helft wordt dan ook afgesloten met een 0-2 voorsprong voor de ploeg uit de hofstad.
Na de thee is het wederom ADO Den Haag wat snel weet te scoren. Het is Lorenzo van Kleef die na een doorkopbal van Bram Wennekers voor de 0-3 zorgt.
De wedstrijd lijkt dan gespeeld maar niets is minder waar en zeker niet als de tricolores na ruim een uur iets terugdoen aan de stand 1-3. ADO Den Haag heeft moeite nog tot echt goed lopende aanvallen te komen eigenlijk worden ze nog maar een keer echt gevaarlijk als eerst Bram Wennekers na zelf goed doorzetten de doelman tot een save dwingt en uit de daarop volgende hoekschop de ingevallen Ousmane Barry de bal op de lat schiet. Als tien minuten voor tijd een Haagsche speler zijn tweede gele krijgt wordt het toch nog billenknijpen. Hoewel de Haagsche defensie goed staat en weinig tot niets weg geeft kan een bal toch een keer goed vallen. In de laatste minuut hebben de Hagenezen geluk dat een bal via de binnenkant paal uit het doel komt en uit de daarop volgende hoekschop de bal door de sterk spelende Jean Fritz Boom van de lijn wordt gehaald. Als de solide leidende scheidsrechter na 94 minuten een einde aan de wedstrijd maakt kunnen de Hagenezen weer 3 punten op hun conto bijschrijven en blijven ze meedoen in de race voor een plek in de kampioenspoule.
Na een weekje rust wordt op 3 november de competitie hervat met weer een belangrijke wedstrijd thuis tegen Fc Utrecht .

Opstelling ; Youri Schoonderwaldt ; Timo de Vreede ; Jean Fritz Boom ; Lucas Leverland ; Magid Suleiman ; Lorenzo van Kleef ; Nino Vittali (62e Rabbi Mwenda ; 73e Ousmane Barry ) ; Amin Essabri ; Quincy Does (89e Daan Hartemink ) ; Hugo Botermans ( 83e Niels Ens ) ; Bram Wennekers ;