De volgende wedstrijd van ADO Den Haag O17 onder leiding van het trainers duo Hoogendorp/Koswal is tegen de leeftijdgenoten van PEC Zwolle. En achteraf eentje die zeker in de boeken gezet mag worden. Zo was daar de rentree van Enock Da Costa na een afwezigheid van 9 maanden blessure leed, een hattrick van Brayley Tweeboom en wederom een “clean sheet” voor Hugo Wentges. Vooraf werd gerekend op een zware middag gezien de eerdere wedstrijd in Zwolle toen een puntendeling overeen werd gekomen.

ADO Den Haag kent een vliegende start want binnen een kwartier kunnen we vier 100 procent kansen noteren. Hiervan worden er twee doeltreffend afgerond. De eerste komt op naam van Brayley Tweeboom die de PEC Zwolle doelman, in de 2e minuut, in de korte hoek weet te verrassen na een snelle ingooi van Thomas van Haaften. Voordat iedereen is bekomen van deze snelle voorsprong ligt nummer 2 ook al in het netje. Een voorzet vanaf de linkerkant van Faissel Zefri kan door Samir Bouchattaui eenvoudig in het goal achter de Zwolse doelman geschoten worden. We noteren dan de 6e minuut. De mogelijkheden in de volgende 5 minuten komen op naam van Dave Star en Thomas van Haaften maar nu krijgt de Zwolse doelman assistentie van het houtwerk. Maar tijd om op adem te komen krijgt de Zwolse ploeg niet. De ene na de andere vlot lopende aanval werd op de mat gelegd. Zwolle probeerde het met lange ballen achter de laatste linie, maar hier had de laatste lijn goed het oog op. En mocht er toch een gevaarlijke situatie ontstaan dan was Hugo Wentges daar om de laatste linie te assisteren. Na een half uur spelen wordt wederom, dit keer op aangeven van Dave Star, Braylay Tweeboom in stelling gebracht en weet hij met het hoofd de 3-0 binnen te koppen. Voordat beide ploegen de kleedruimte gaan opzoeken maakt Brayley Tweeboom zijn 3e van de middag. Even lijkt het erop dat nummer 4 ook nog op zijn naam komt maar zijn inzet belandt dit keer op de lat. Zo werd er gerust met een 4-0 tussenstand.

De tweede helft gaat ADO Den Haag door met het goede spel en worden de spreekwoordelijke duimschroeven verder aangedraaid. Toch blijft het opletten want Zwolle probeert de eerste minuten na rust iets terug te doen, maar tot uitgespeelde kansen komt de Zwolse ploeg niet. De Haagse ploeg blijft op zoek gaan naar de volgende treffer. Deze valt halverwege de tweede helft. In een goed uitgevoerde counter is dit keer Brayley Tweeboom de aangever en Thomas van Haaften de afmaker. En een paar minuten later maakt ADO Den Haag O17 het halve dozijn vol. Dit keer is Zakaria Amallah de doelpuntenmaker. Hij stond zelf aan de basis van deze treffer als hij na een lange rush van achteruit een 1:2 met Faissel Zefri aangaat en vervolgens doeltreffend afrond. In de resterende tijd komen beide ploegen niet tot scoren. Wel moest de Haagse ploeg de laatste minuten met 10 man verder na 2 gele kaarten voor Danyel Sikkens. En zo sluit ADO Den Haag deze wedstrijd af met een meer dan verdiende overwinning.

Na afloop waren beide Haagse trainers duidelijk in hun nopjes over het vertoonde spel, en kijken beide alweer vooruit naar de komende wedstrijd. Excelsior in Rotterdam wordt de volgende tegenstander voor ADO Den Haag O17, aanvang 12.45 uur

Opstelling ADO Den Haag: Hugo Wentges, Thomas van Haaften(61e Danyel Sikkens) , Sam Zeeman, Zakaria Amallah, Steyn Wijsman(72e Enock Da Costa), Jesse Reinders(78e Rajv Wentholt), Samir Bouchattaui, Atilla Agirman, Brayley Tweeboom(75e Finn van Breemen), Faissel Zefri, Dave Star