Het is ADO Den Haag O13 niet gelukt om zaterdag in Wijdewormer de drie punten mee naar Den Haag te nemen. Ondanks de inzet en het harde werken was AZ O13 te sterk en won verdiend met 3-1. Zonder de geblesseerde Noah Philipsen en Zepiqueno Redmond begon ADO Den Haag aan de lastige uitwedstrijd. Vanaf de eerste minuut werden de talenten van trainer Martijn den Haan onder druk gezet. AZ nam het initiatief en ADO Den Haag had moeite met het spel van de thuisploeg. Snelle aanvallen en veel beweging zorgde ervoor dat AZ tal van mogelijkheden kreeg, maar de verdediging stond zijn mannetje. Na 9 minuten spelen was er het eerste serieuze wapenfeit van de thuisploeg. Een schot uit de tweede lijn werd prima gered door keeper Sem Eekhout. In de 17e minuut kreeg ADO Den Haag de kans om de score te openen. Uit een corner van Dan Schallenberg werd de bal in eerste instantie nog weggewerkt, maar door attent reageren van Maikey Houwaart (die de bal teruglegde) kreeg Jayden Tammes de bal voor zijn voeten. Helaas werd zijn schot goed gered door de keeper van AZ. Na deze kans was het AZ die het ritme van de wedstrijd bepaalde en ADO Den Haag niet of nauwelijks ruimte gaf om te voetballen. Het zocht met goede combinaties de snelle en vaardige aanvallers, maar ADO Den Haag verdedigde met passie en strijd en voorkwam een vroege achterstand. Loerend op de counter kreeg ADO Den Haag via Figo de Voogd en Dan Schallenberg mogelijkheden, maar hun schoten gingen net voorlangs en over het doel.
De tweede helft veranderde weinig aan het spelbeeld van de wedstrijd. Een goed spelend AZ dat op zoek ging naar de voorsprong en een sterk verdedigend ADO Den Haag dat loerde op dat een kansje. Na 6 minuten spelen kreeg AZ al de eerste kans op 1-0 na een snelle aanval over de linkerkant. De teruggelegde bal werd op de binnenkant paal geschoten en belandde in de handen van Sem Eekhout. Het was wachten op een doelpunt. Enkele minuten later was de thuisploeg dichtbij. Uit een vrije trap net buiten het 16-metergbied werd de bal op de lat geschoten. Kort daarna kwam de thuisploeg dan toch op voorsprong. Uit een afgeslagen corner werd de bal van buiten het 16 meter gebied onhoudbaar ingeschoten en was keeper Sem Eekhout kansloos. De 2-0 kwam al snel op het scorebord. Uit een corner werd de bal niet goed weggewerkt en uit de kluts werd de bal het doel ingeschoten. ADO Den Haag knokte zich terug in de wedstrijd door een schitterend doelpunt van Irfan Karijwidjojo die de bal onhoudbaar vanaf 20 meter het doel in schoot. Maar kort na de aansluitingstreffer moest het de laatste 14 minuten verder met 10 man na een discutabel gegeven rode kaart. ADO Den Haag deed er alles aan om een derde treffer te voorkomen, maar de druk van AZ nam toe. Sem Eekhout hield zijn ploeg nog in de wedstrijd door enkele fantastische reddingen, maar kon niet voorkomen dat de thuisploeg op 3-1 kwam. Uit een snelle aanval over links werd de bal teruggelegd en ingeschoten. Dit was tevens de eindstand. Ondanks de nederlaag toch een groot compliment over de inzet en strijdlust. Volgende week speelt ADO Den Haag de laatste wedstrijd op de Aftrap tegen Vitesse O13 om 12.30 uur.