Op het complex van de Aftrap werd om 10.30 afgetrapt tussen ADO Den Haag O15 en PEC Zwolle O15. De 1e kans was voor de thuisploeg uit het Zuiderpark. In de 3e minuut kwam Andrew Imade in scoringspositie na goed doorzetten van de Haagse rechtsback, Joey Brandt maar de nr 9 legde de bal breed op Nano Bryson en helaas was hij even de bal kwijt om af te drukken.
In de 10e minuut kregen de Zwollenaren een vrije trap van ongeveer 20 meter en ondanks dat keeper Rens Scheenstra naar de goede hoek zweefde kon hij net niet zijn hand achter de bal krijgen en zodoende kwamen de Hagenaars op achterstand, 0-1. Vier minuten later mochten de gastheren aanleggen voor een hoekschop genomen door Sem Yvel, die de bal op Max Wang bracht, maar hij mikte op de lat! Niet lang erna slalomde Lynden Edhart dwars door de Zwolse verdediging en tekende voor de 1-1. Even daarna had Roy Kruis de 2-1 op z'n schoen, maar de keeper van PEC redde bekwaam.

In de 2e helft gebeurde er heel veel. Allereerst maakte de Haagse spits, Andrew Imade met een prachtige afstandsschot, cq lob, de 2-1. Daarna faalde ADO Den Haag in de afwerking anders hadden de Zuiderparkers wellicht richting de 4-1 voorsprong kunnen komen. Ofwel de Zwolse keeper lag in de weg, of de voorwaartsen van ADO Den Haag waren gewoonweg niet scherp genoeg. En zoals vaker deze competitie moest de thuisploeg uitkijken op de counters van PEC want het leder had net zo goed in het Haagse netje kunnen liggen. In de tweede helft bracht de trainer twee verse aanvallers in het veld. Beide invallers hadden samen voor 1 goal kunnen zorgen maar Lorenzo Maasland ging voor eigen succes en faalde voor de keeper. En waar iedereen die ADO Den Haag lief is ook bang voor was gebeurde. De warrig fluitende scheidsrechter gaf een vrije trap aan Zwolle in de 87e minuut, waar hij eigenlijk al 4 minuten ervoor voor het einde van de wedstrijd af had kunnen/moeten fluiten, die vervolgens benut werd door de bezoekers. Zodoende gingen de Zwollenaren met een 'gewonnen' punt richting het noorden.
Eindstand 2-2.