Voor ADO Den Haag O19 is de fase in de competitie aan gebroken waarin de beslissing gaat vallen welke 8 teams gaan strijden voor het landskampioenschap en wie zich op moet gaan maken voor lijfsbehoud in de eredivisie voor volgend seizoen. Voor aanvang van de wedstrijd tegen hekkensluiter Almere City stond de ploeg van Penders en Koswal op plek 7 maar met een aantal concurrenten op de loer. Een zege zou dus meer dan welkom zijn. Het begin van de wedstrijd was rommelig aan Haagse zijde en men liet zich het kaas van het brood eten. De ploeg uit Almere probeerde via de flanken gevaarlijk te worden maar David van de Riet wist de voorzetten eenvoudig te onderscheppen. ADO Den Haag probeerde in de omschakeling gevaarlijk te worden maar buitenspel gooide hier een paar maal roet in het eten. Na een ongeveer 25 minuten spelen wist de Haagse ploeg dan eindelijk aan voetballen toe te komen en drong de thuisploeg direct terug op eigen helft. De kansen regen zich nu aaneen maar de Haagse schoten vonden diverse keren de doelman van de tegenpartij op hun weg en Nick Broekhuizen had pech dan zijn schot via de binnenkant van de paal terug het veld in kaatste. In de 38e minuut kwam ADO Den Haag dan toch op voorsprong maar had hierbij wel de hulp van de thuisploeg nodig. Een voorzet van Evan Rotier ging via een been van een Almeerse verdediger in het doel waardoor de tussenstand op 0-1 kwam. Lang konden de Hagenezen niet van deze voorsprong genieten. Nu was het de Haagse defensie die de tegenpartij hielp door de bal in de voeten van de aanvallers te plaatsen waardoor deze binnen een zucht voor de Haagse doelman konden opduiken. Het afronden ging hun goed af waardoor de stand al snel weer gelijk was, 1-1. Nauwelijks 1 minuut later was alweer bijna raak voor Almere City maar het schot vanaf een meter 12 ging via de lat over het Haagse doel. In de 43e minuut was het wel raak. Zakaria Amallah haakte zijn tegenstander in het strafschopgebied en de toegekende strafschop werd onberispelijk ingeschoten, 2-1. Daar waar ADO Den Haag dacht met een voorsprong de rust in te gaan kreeg het de deksel op de neus. De ploeg zou nog minimaal 45 minuten hebben om de schade te beperken.

In het 2e bedrijf kreeg de ploeg diverse goede kansen om op gelijke hoogte komen maar opgelegde kansen voor onder andere Evan Rottier en Nick Broekhuizen werden door de doelman onschadelijk gemaakt. De thuisploeg weigerde de nekslag toe te brengen bij de schaarse mogelijkheden die het toch nog kreeg. In 64e minuut kreeg ADO Den Haag de kans om op gelijke hoogte te komen maar Amin Essabri tartte het noodlot om na een overtreding op hemzelf ook zelf de strafschop te nemen. De doelman kwam als winnaar uit de strijd en het bleef daardoor 2-1. Na het inbrengen van een aantal verse krachten bleef ADO Den Haag voetballend de gelijkmaker zoeken en het opgebrachte geduld werd in de 84e minuut beloond. Een harde voorzet over de grond van Nick Broekhuizen werd door Brayley Tweeboom bekwaam afgerond, 2-2. De ploeg rook nu ook de overwinning. In de 3e minuut van de extra tijd vond Daan Hartemink spits Evan Rottier, die hard afrondde en zijn ploeg alsnog met 3 punten naar huis schoot. Eind goed al goed.

De Haagse ploeg kreeg bijna de rekening gepresenteerd voor het slappe begin aan deze wedstrijd en bewees hiermee dat slap en niet geconcentreerd beginnen aan een wedstrijd moeilijk is om te draaien. Maar met nog 3 wedstrijden te gaan staat de ploeg nog steeds bij de eerste 8. Komende dinsdagavond speelt het thuis tegen Feyenoord dat zowel in punten als doelsaldo gelijk staat met ADO Den Haag.