Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zo ver, ADO Den Haag mocht op reis naar Drenthe voor de kwartfinale van de beker tegen FC Emmen. Voor staf en spelers een voetbalclub waar nog nooit eerder tegen was gevoetbald. Spelend in het Stadion De Oude Meerdijk met een krachtige wind over het veld, begon ADO Den Haag vol energie en zelfvertrouwen aan de kwartfinale, met als doel een plek bij de beste 4 in het bekertoernooi 2019-2020.

ADO Den Haag kwam fel uit de startblokken, binnen 5 minuten lag de bal al in het net, helaas werd het doelpunt van Leonardo Marliani afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Niet veel later volgde de 2e kans voor ADO Den Haag, Senne Steijlen zette de bal voor, de bal gaat voorlangs, iedereen mist de bal. Weer een minuut later, wederom Senne Steijlen, hij duikt alleen op voor de Emmense keeper, de bal gaat net naast. Weer 2 minuten later, een voorzet van aanvoerder Valbon Muzljijaj op Senne Steijlen, hij schiet net over. Er werden nog 1 of 2 kansen gemist , want het was een spervuur van kansen op het goal van FC Emmen. Binnen een kwartier had ADO Den Haag zich al moeten belonen met zeker 2 of 3 doelpunten.

Na een kleine 20 minuten is het dan toch raak, een goed uitgespeelde kans voor ADO Den Haag, spits Ozder Ozcan scoort na een assist van linkerspits Senne Steijlen, 0-1. Niet heel veel later volgt ook de 0-2, uit de kluts scoort Leonardo Marliani, na een ingestudeerde corner en een schot van Tim Danhof. Vijf minuten na de 0-2 volgt bijna de 0-3, ADO Den Haag krijgt een megakans, na een voorzet van Leonardo Marliani en een avontuur van spits Ozder Ozcan in het Emmense strafschopgebied, 5 a 6 spelers uitgespeeld, ligt uiteindelijk de keeper van FC Emmen in de weg. De actie van Ozder Ozcan strandt letterlijk op de doellijn. Een paar minuten voor de rust krijgt ADO Den Haag een vrije trap op een 20-tal meter van het goal van FC Emmen, Teun Beghtel neemt de vrije trap, helaas gaat de bal ruim over. ADO Den Haag krijgt kans op kans, maar de Hagenaars zijn te lief voor hun tegenstander en niet dodelijk efficient genoeg om in de rust met 0-5, 0-6 of 0-7 voor te staan. Twee minuten voor de rust volgt pas de eerste kans voor de gastheren, een corner zonder resultaat. Op slag van rust nog een kans voor Mitch van Beek, maar die mist doel.

Na de rust brengt trainer Joep Breimer twee nieuwe krachten binnen de lijnen. Maar ADO Den Haag is niet meer zo fel en dominant op het veld als in de 1e helft, waar tegenstander FC Emmen niets in de brengen had. Al volgt er na 10 minuten nog wel een grote kans voor Ozder Ozcan, maar hij mist. Het spel wordt minder, veel overtredingen, veel vrije trappen, een gele kaart voor Emmen. Door het inefficiente spel van de Hagenaars duurt het erg lang, voordat er weer gejuicht kan worden op de Haagse bank en op de tribune, want er waren weer veel ouders meegereisd om het elftal te supporteren. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd heeft ADO Den Haag de spirit van de 1e helft teruggevonden en Divano Iglesias scoort de 0-3 door de bal over de keeper heen te liften. Het feest op de bank was compleet.

Met nog acht minuten te spelen is de wedstrijd gespeeld en zakt FC Emmen steeds verder weg, dit geeft trainer Joep Breimer de gelegenheid om spelers die langdurig geblesseerd zijn geweest, weer speelminuten te geven. Lancine Korouma en Sam Verheggen komen weer binnen de lijnen. En zij mogen nog even van het plezier en de vreugde op het veld genieten. In de 67e min volgt een penalty voor ADO Den Haag, Divano Iglesias schiet de bal fantastisch in, 0-4. De wedstrijd wordt afgesloten door Dani van Loenen, met een Arabier Flik-Flak en een Salto viert hij zijn doelpunt, 0-5.

Het is feest op De Oude Meerdijk voor ADO Den Haag, de halve finale van de beker is gehaald.