Zaterdagmiddag op sportcomplex Papendal, de wedstrijd voor ADO Den Haag O13 tegen Vitesse Arnhem. ADO Den Haag begint niet scherp aan de wedstrijd en binnen twee minuten kijken de Hagenaars al tegen een achterstand aan, 1-0. Ook de tweede kans van de wedstrijd is voor de Arnhemmers, gelukkig voor ADO Den Haag blijft het 1-0. Na tien minuten als ADO Den Haag van de eerste schrik is bekomen, volgt de eerste reeele kans voor ADO Den Haag, Divano Iglesias schiet de bal voorlangs. Na een aanval van Vitesse laat Szymon Pycek zijn verdedigende kwaliteiten zien, door een goede redding, een corner is het gevolg. De genomen corner van rechts krijgt ADO Den Haag de bal niet goed weg, gelukkig was op dat moment de scherpte er ook niet bij Vitesse, dus de stand blijft 1-0. ADO Den Haag probeert wel meer de aanval te zoeken, maar het middenveld van Vitesse domineert op dit moment. Na een kleine 20 minuten volgt er een goede redding van sluitpost Sam Verheggen op de inzet van de nummer 9 van Vitesse. Niet veel later een grote kans voor ADO Den Haag om de stand gelijk te trekken, Dani van Loenen kan alleen af op de keeper, helaas is een corner het hoogst haalbare, de corner is uiteindelijk zonder succes. Niet veel later een goede kans voor Divano Iglesias, maar de bal wil er niet in, ook de rebound brengt geen succes. Een 12-tal minuten voor de rust een mogelijkheid voor wederom Divano Iglesias, hij stuit op de keeper, onze aanvoerder Valbon Muzljijaj schiet in de rebound op het dak van het Arnhemse doel. ADO Den Haag gaat iets beter spelen, Er volgt een wissel en daardoor ontstaat er meer balans op het middenveld. ADO Den Haag krijgt een corner, Divano Iglesias neemt deze, Ozder Ozcan kopt, maar in de handen van de Vitesse keeper. Vier minuten voor de rust valt de 2-0, de nummer 9 van Vitesse zorgt er voor. Op slag van rust nog een goede voorzet van Valbon Muzljiaj, Dani van Loenen kopt de bal in de handen van de keeper. De Hagenaars hebben het deze middag nog niet echt moeilijk gemaakt voor de keeper van Vitesse.

Na de rust volgen wat wissels en er komt nog meer evenwicht in de wedstrijd. Dit resulteert in een Haags doelpunt, een doelpunt van Ozder Ozcan uit een assist van Lancine Korouma, 2-1. Een goede redding van de lijn gehaald door Leonardo Marliani en keeper Connor Radford pakt daarna de bal volgt niet veel later. ADO Den Haag put meer energie uit het Haagse doelpunt en doordat er meer balans op het middenveld kwam, krijgt de wedstrijd toch nog een aantrekkelijk laatste deel. ADO Den Haag is feller, Leonardo Marliani schiet net naast, ADO Den Haag verdedigt beter en de spelers staan meer in positie, ADO Den Haag speelt zelfs meer op de helft van Vitesse. Na een blessurebehandeling van Vitesse schijnt de scheidsrechter het even echt helemaal kwijt te zijn, de spelregels waren hem even ontschoten. Er volgt vlak voor tijd nog een bijzondere periode in de wedstrijd, het spel wordt onprettiger, de scheidsrechter is warrig grijpt niet of nauwelijks in, de Vitesse keeper sjokt op zijn gemakkie over het veld op weg naar een doelschop, veel blessure's en andere tijdrekactiviteiten, Vitesse doet er van alles aan om het tempo uit de wedstrijd te halen, iets wat ze goed lukt, want ADO Den Haag krijgt de vaart er niet meer in. Volgende week is ADO Den Haag O13 vrij.