ADO Den Haag O19 kreeg vandaag bezoek van Willem II dat, met een wedstrijd meer gespeeld, tot op heden twee punten meer bijeen heeft gespeeld. Om de Tilburgers te passeren moest er vandaag gewonnen worden. De mannen van coaches Penders en Koswal kwamen na 11 minuten spelen op voorsprong. Evan Rottier wist zich aan de linkerflank vrij te spelen om vervolgens met een lage voorzet Amin Essabri in stelling te brengen die met een simpele voetbeweging de Willem II doelman kansloos liet, 1-0. Hij bekroonde hiermee de ondertekening, eerder deze week, van zijn 1e contract. Gedurende het eerste half kreeg de thuisploeg genoeg mogelijkheden om de score verder op te voeren. Na ruim een kwartier spelen wist Nick Broekhuizen, met een prima pass door het centrum, Evan Rottier vrij te spelen maar deze laatste had net iets teveel tijd nodig waardoor de kans verkeken was. Evan Rottier was ook kansrijk na 32 minuten na een combinatie samen met Amin Essabri. Het schot van Evan Rotttier werd door de keeper gepareerd. Willem II deed wel mee in de wedstrijd maar wist met de wind in de rug geen grote kansen te creëren. De gelijkmaker na 38 minuten spelen kwam dan ook uit de lucht vallen. Een makkelijk gegeven vrije trap werd, zo leek het vanaf de bank, het doelgebied in gebracht en verdween zonder aangeraakt te zijn achter doelman Kilian Nikiema. In het laatste kwart van de eerste helft liet ADO Den Haag de teugels vieren wat voor Willem II het sein was om het initiatief over te nemen.

In het tweede bedrijf zou ADO Den Haag direct weer bij de les moeten zijn om duidelijk te maken dat de 3 punten in Den Haag zouden blijven. Na 53 minuten spelen kwam de thuisploeg verdiend weer op voorsprong. Na een prima aanval werd voorzet vanaf links, door Nick Broekhuizen gegeven, eenvoudig door Evan Rottier worden binnen getikt, 2-1. Dat het toen aan het laatste fluitsignaal spannend zou blijven kan de ploeg alleen zichzelf kwalijk nemen. Diverse goede mogelijkheden werden om zeep geholpen of de doelman van de gasten wist de inzet onschadelijk te maken. De allerlaatste mogelijkheid was er voor de doelman van Willem II. Een corner kon door hem worden ingekopt maar door de snelheid van de bal kon hij zijn inzet geen goede richting meegeven. Kortom, een verdiende overwinning voor het team van Penders en Koswal en waar een grotere uitslag meer op zijn plaatst zou zijn geweest.

Volgende week gaat ADO Den Haag O19 op bezoek bij Alphense Boys, aanvang 15.15 uur.