In deze midweekse ronde moesten de manschappen van coach Rankovic op De Aftrap aantreden tegen de leeftijdsgenoten van Feyenoord. De Haagse ploeg kwam voortvarend uit de startblokken.

Al in de 2e minuut kon Nigel Ogidi Nwanko aan de linkerkant opstomen en de bal gevaarlijk voorbrengen waar Muhammed Atay net kort kwam om de bal bij de 1e paal doeltreffend af te ronden. Vijf minuten later was ADO Den Haag weer dichtbij een treffer. De thuisploeg mocht een vrije trap nemen en Luc den Otter kopte de bal rakelings over het doel. De gasten konden daar in de 10e minuut slechts een schietkans tegenover stellen.

Gedurende het restant van de eerste helft bleef ADO Den Haag het gevaarlijkst. Meest opvallende was echter het aantal gele kaarten voor de spelers van Feyenoord zonder dat de wedstrijd buitensporig hard was. Over de gehele wedstrijd incasseerde de ploeg uit Rotterdam 9 gele kaarten (ADO Den Haag 1).

Vrijwel direct na hervatting voor de tweede helft liep een verdediger van Feyenoord tegen zijn 2e gele kaart aan. Met 11 tegen 10 probeerde de Haagse ploeg Feyenoord verder terug te dringen en kreeg het voldoende kansen en mogelijkheden om de score te openen. Regelmatig vond het daarbij de prima keepende doelman van Feyenoord op haar pad. In de 62e minuut kreeg de thuisploeg bijna de deksel op de neus. Bij een van de spaarzame tegenaanvallen belandde de bal pardoes op de lat boven doelman Jurrian Jouvenaar en de rebound werd ook maar net gemist.

Vlak nadat de gasten nog een kans om zeep hadden geholpen was het Muhammed Atay die na balverlies van de Rotterdamse ploeg in de counter toesloeg. Bij een onderschepte Feyenoord aanval kwam de bal via een aantal schijven in de voeten van de Haagse middenvelder die alleen nog oog had voor het vijandelijke doel. Zijn schot was de doelman te machtig en ADO Den Haag kwam verdiend op een 1-0 voorsprong.

Toen ook nog een 2e speler van Feyenoord met zijn tweede gele kaart kon inrukken had de Haagse ploeg veel meer moeten doen met de ontstane ruimtes, helemaal omdat de gasten alleen nog maar een gelijkmaker probeerde te forceren. Bijna slaagde Feyenoord daar nog in toen de Haagse doelman een eenvoudige vangbal losliet maar deze fout op tijd zelf kon herstellen. Al met al een vermakelijke wedstrijd die onnodig ontsierd werd door de vele gele kaarten. Na drie speelrondes staat de Haagse ploeg op een 6e plaats en moet het zaterdag op bezoek bij NEC/OSS dat tot nu toe 1 punt wist te behalen.