Video samenvattingen
Nieuws & Verslagen

Verslagen

In een zonnig Nijmegen werd ADO Den Haag vandaag geconfronteerd met een tegenstander die uitstraalde dat het vandaag wilde winnen.

Bij ADO Den Haag was het vandaag allemaal ‘net niet’. Tweede ballen werden niet gewonnen, persoonlijke duels werden vaak verloren en rust aan de bal was vandaag niet aanwezig. Ook bij de thuisploeg was het voetballend allemaal niet best. Want hoewel NEC/FC Oss veel werklust toonde, resulteerde dit niet in uitgespeelde kansen en bleef ADO Den Haag redelijk eenvoudig overeind. Het is dan ook illustratief dat de beste kans van de thuisploeg een afstandsschot op de paal was waarmee het in de 19e minuut zomaar aan de leiding had kunnen komen. De ploeg van coach Rankovic had de 1e helft de beste kans. In de 37e minuut kon Muhammed Atay vanaf rechts opstomen richting de Nijmeegse doelman maar zijn stift/schot werd door diezelfde doelman tot corner verwerkt.

Het tweede bedrijf gaf een zelfde beeld. Ondanks twee wissels in de rust lukte het de Haagse ploeg niet om rust in het spel te krijgen. Naar mate de wedstrijd vorderde leek een gelijkspel het hoogst haalbare voor beide ploegen. De beste kans op een overwinning kreeg de thuisploeg in de 80e minuut maar keeper Jurrian Jouveaar hield zijn ploeg in de race. De werklust voor de thuisploeg zou uiteindelijk toch beloond worden omdat in de 93e (!) minuut ADO Den Haag onnodig balverlies leed en een corner moest toestaan. Uit deze corner sloeg de thuisploeg keihard toe en met een ferme kopbal werd de Haagse doelman verslagen. Voor de tweede maal in korte tijd verspeelde ADO Den Haag dure punten in de eindfase van een wedstrijd.

Volgende week komt AZ uit Almaar op bezoek en dan krijgt ADO Den Haag O19 kans om zichzelf te revancheren voor de zeperd van vandaag.

Opstelling ADO Den Haag

Jurrian Jouvenaar, Hennos Asmelash, Henk van Schaik, Cas Altena, Nigel Ogido Nwankwo, Luc den Otter (46e Lance Duijvestijn, 67e Maarten Rieder), Donovan de Groot (59e Sam van Huffel), Kursta Cil, Delano Ladan (646e Emre Bigli), Muhammed Atay (87e Tyrone Owusu) en Chovanie Amatkaryo

Deel dit item