ADO Den Haag O17 heeft ook de 2e confrontatie met FC Groningen O17 dit seizoen niet in winst om kunnen zetten. Nadat in de 1e bekerronde met 0-4 werd verloren ging nu ook het competitieduel verloren het werd uiteindelijk 1-4.

In de eerste 30 minuten leek het er helemaal niet op dat ADO Den Haag in deze wedstrijd zou gaan verliezen. De ploeg van trainer Mark Schuur had het beste van het spel, maar beloonde zichzelf weer eens niet. Het was voor de technische staf sowieso al een puzzel om een opstelling te maken, omdat doelman Azar Ghennem en middenvelder Boet Ligtvoet in de aanloop naar deze wedstrijd geblesseerd moesten afhaken. Maar zoals wel vaker in dit seizoen was de eerste de beste kans van de tegenstander raak. Na een aanval van ADO Den Haag, bracht doelman Roorda, rechtsbuiten van der Werff in stelling die doeltreffend afrondde, (0-1) En nog geen 5 minuten later was het linksbuiten Misehouy die de 0-2 scoorde. Dus werd de rust bereikt met 0-2 achterstand.

In de 2e helft ging ADO Den Haag op zoek naar de aansluitingstreffer, FC Groningen hield echter gedegen stand en ADO Den Haag creëerde te weinig kansen. Toch kwam de verdiende aansluitingstreffer er in de 56e minuut was het spits Hugo Botermans die via een FC Groningen verdediger de 1-2 scoorde. Helaas was de vreugde van erg korte duur, want nog geen minuut na de goal werd een overtreding in de 16 van Haagse zijde door de goed leidende scheidsrechter Weeda bestraft met een penalty. FC Groningen spits Crowther had weinig moeite om dit buitenkansje te verzilveren en bracht het verschil weer op 2 doelpunten. (1-3)

Vanaf dit moment ging ADO Den Haag vol in de aanval, maar helaas kwam het niet tot doelpunten. De beste kans was voor de ploeg van trainer Sander van Gessel, spits Crowther zag zijn voorzet op een haar na gemist worden door invaller Bos. In de laatste minuut werd een vermeende handsbal van ADO Den Haag doelman Kay Hilverink bestraft met een vrije schop en deze werd door aanvoerder Prljic rechtstreeks binnen geschoten en hiermee was de 1-4 eindstand een feit. De volgende competitiewedstrijd voor ADO Den Haag is op zaterdag 8 oktober uit tegen PSV. Hopelijk dat er dan weer eens een Haagse zege te behalen valt.