ADO Den Haag onder 16 verliest bij Feyenoord

Afgelopen zaterdag speelde ADO Den Haag O16 de return wedstrijd tegen de leeftijd genoten van Feyenoord in Rotterdam. Na een week vakantie waren de jongens er uit Den Haag gebrand om de eerder 6-1 nederlaag recht te zetten. Hiervoor hadden de trainers Martijn Reuser en Joep Breimer een nagenoeg fitte selectie tot hun beschikking. Alleen Daan Hartemink en Joppe Dekker ontbraken door blessures.

Feyenoord begon voortvarend aan de wedstrijd en zette de Haagse defensie een aantal malen aan het werk. Onder andere een aantal reddingen van Jack Morauw zorgden ervoor dat ADO Den Haag deze fase ongeschonden door kwam. ADO Den Haag kon mondjesmaat wat terug doen. Door de snelle omschakelingen ontstond er met Dante Roethof en Anthony Roeg wat gevaar. Ook met een aantal schoten op het vijandelijke doel kon ADO Den Haag nog niet echt een vuist maken. Na een half uur spelen komt Feyenoord op een 1-0 voorsprong als uit een vrije trap de bal achter Jack Morauw verdwijnt. Dit is tevens de ruststand.

De tweede helft zien we een heel ander beeld. De eerste kans is van Haagse makelaardij als Anthony Roeg in de diepte wordt gestuurd en in een 1 tegen 1 komt maar de bal langs de verkeerde kant de paal schiet. Na een minuut of 10 in de tweede helft lijkt de 1-1 toch op het bord te komen als Sem Steijn de bal achter de doelman krijgt. Helaas wordt het doelpunt geannuleerd wegens buitenspel. ADO Den Haag weet met strijd de tegenstander steeds verder onderdruk te zetten. Maar dit leidt niet echt tot uitgespeelde kansen. Toch lijkt Sem Steijn de ploegen op gelijkte hoogte te brengen maar zijn inzet verdwijnt via de paal over de achterlijn in plaats van de doellijn. Uit eindelijk zal Feyenoord in de 70e minuut de uiteindelijk eindstand van 2-0 op het bord brengen.

Volgende week komt Roda JC O16 naar de Residentie. Aanvang op De Aftrap is om 12.30 uur.

Opstelling ADO Den Haag O16: Jack Morauw, Mike Mulder (50e Joost van Praag), Dante Roethof, Matthijs Westra (73e Daan Struckman), Baris Koc, Timo de Vreede, Mike Das (50e Willem van Eynde), Amin Essabri (73e Rivano Kardjo), Anthony Roeg, Sem Steijn en Francis Tawiah (55e Rini van der Walt)