Afgelopen weekend was ADO Den Haag onder 14 vrij van competitie en dus werd er geoefend. Als tegenstander voor dit duel was gekozen voor Willem II. De wedstrijd werd gespeeld op het nieuwe (nog in aanbouw zijnde) complex naast de velden van de oud betaald voetbalclub LONGA. Het deed ons denken aan het ADO Den Haag complex nog niet zo lang geleden.

Zoals bijna altijd begonnen we ook deze keer weer sterk aan de wedstrijd en creëerden een paar goede kansen, waarvan er zeker één of twee hadden moeten worden benut. Na 15 minuten kregen we uit een counter een tegendoelpunt en daarna waren we het spoor helemaal bijster. Willem II kreeg teveel ruimte en tijd om te voetballen, daar maakten zij dankbaar gebruik van. Hierdoor gingen we de rust in met een 4-0 achterstand.

In de kleedkamer heeft de trainer nog eenmaal uitgelegd wat er verwacht wordt als je wil winnen. Dat ze dit begrepen hadden bleek wel uit de 2e helft waarin we duidelijk feller waren en ook veel meer de wil toonden te willen winnen. Door doelpunten van Delano Costella (schitterend uit een moeilijke positie ingeschoten) en 2 doelpunten van Pharell de Macker op aangeven van Dani van den Heuvel (niet uit een uittrap maar gewoon uit de combinatie, zoals dat behoort bij een spits) kwamen we terug tot 4-3.

Hierna wilden we zo graag gelijk maken en liefst winnen, dat we allemaal teveel wilden gaan doen en daardoor uit positie gingen lopen. Dit kwam ons spel niet te goede en gaven we kansen weg, die gelukkig allemaal door Kilian Nikiema werden gestopt.

Met dank aan mevrouw Rietdijk voor de foto's.