Actueel

aftrap3

ADO Den Haag O21 heeft een harde nederlaag geleden tegen het sterke FC Groningen O21. Daar stonden een paar mooie overwinningen tegenover. O17, O16 en O12 wonnen met verdiende zeges hun competitieduel. Het is de laatste fase van de najaarscompetitie en veel teams weten nu of ze promoveren, handhaven of degraderen. Alle uitslagen lees je hieronder.

Onder 21
ADO Den Haag O21 - FC Groningen O21 0-4
ADO Den Haag O21 heeft afgelopen weekend een harde maar leerzame nederlaag geleden tegen FC Groningen O21. Van tevoren wist men dat de bezoekers de favoriet waren voor de zege, maar toch hield ADO in de eerste helft redelijk stand. Uit een scrimmage maakten de Groningers uiteindelijk de 0-1 en was er nog steeds van alles mogelijk in de tweede helft. De thuisploeg kwam prima uit de startblokken na de rust, maar kreeg ongelukkig meerdere tegengoals te verwerken. Volgende week zaterdag wacht de Haagse jeugdploeg opnieuw een zwaar duel, tegen koploper PEC Zwolle O21. Met een punt meer dan nummer zeven Willem II O21 wacht ADO Den Haag O21 een spannend duel in strijd om handhaving. Het betreft namelijk de laatste speelronde van de najaarscompetitie.

Onder 18
FC Twente/Heracles O18 - ADO Den Haag O18 2-2
O18 heeft in extremis een punt gepakt tegen FC Twente/Heracles O18. De Tukkers waren vroeg in de wedstrijd op 1-0 gekomen, maar Maikey Houwaart schoot de gelijkmaker binnen. In de tweede helft kwam de thuisploeg opnieuw op voorsprong. In de extra tijd van de tweede helft zorgde Houwaart met zijn tweede treffer dat ADO langszij kwam en er toch nog een punt mee ging naar Den Haag. De Hagenaars wisten van tevoren al dat degradatie een feit was, daar verandert dit gelijkspel niks meer aan.

Onder 17
ADO Den Haag O17 - PEC Zwolle O17 3-2
Onder 17 heeft op eigen veld PEC Zwolle met 3-2 opzij gezet. De thuisploeg ging met een 2-1 voorsprong de rust in, maar na de pauze kwam PEC Zwolle langszij. Met een late treffer zorgde Jayden Tammes ervoor dat de drie punten in Den Haag bleven. Volgende week zaterdag gaat de ploeg voor de laatste speelronde op bezoek bij PSV O17. Onder 17 is al zeker van handhaving.

Onder 16
PEC Zwolle O16 - ADO Den Haag O16 1-4
ADO Den Haag O16 heeft met een indrukwekkende zege in Zwolle drie belangrijke punten gepakt. Via Argün kwam ADO op 0-1 en binnen een minuut stond het alweer gelijk. Hierna ging de motor aan bij de Hagenaars en door onder andere twee doelpunten van Ozcan was de zege een feit. 1-4 was uiteindelijk de eindstand in het voordeel van de huidige nummer drie in de competitie.

Onder 15
Vitesse O15 - ADO Den Haag O15 1-0
Onder 15 is nipt onderuit gegaan tegen Vitesse. Al vroeg in de wedstrijd viel de enige treffer van deze confrontatie tussen Vitesse en ADO Den Haag. Ondanks de nederlaag blijft ADO staan op dezelfde positie op de ranglijst. Volgende week zaterdag ontvangt de ploeg Feyenoord op De Aftrap. Het zal nog spannend worden of O15 zich zal handhaven in de competitie. Concurrent SC Heerenveen heeft vier punten minder, maar nog twee duels te gaan. ADO Den Haag daarentegen wacht nog één competitiewedstrijd.

Onder 14
ADO Den Haag O14 - De Graafschap O14 3-3
Een attractief duel tussen ADO Den Haag O14 en De Graafschap O14 kende uiteindelijk geen winnaar. Door beide ploegen werden drie doelpunten gemaakt en hetzelfde aantal geïncasseerd. Voor Onder 14 is handhaving allang een feit en weet het dat het de najaarscompeititie is geëindigd op de vijfde plaats.

Onder 13
Vrij

Onder 12
ADO Den Haag O12 - De Graafschap O13 3-1
Net als voor O14 stond ook voor O12 een duel tegen De Graafschap op het programma. De Hagenaars wisten een hele knappe 3-1 zege te boeken in eigen huis. ADO O12 zit in een zware competitie met veel oudere teams en dit betrof de eerste zege van dit seizoen waardoor het FC Den Bosch nu op doelsaldo passeerde op de ranglijst.

Onder 11
SC Heerenveen O11 - ADO Den Haag O11 11-13
Maar liefst 24 doelpunten waren er te tellen afgelopen zaterdag in het duel tussen SC Heerenveen O11 en ADO Den Haag O11. De bezoekers maakten er echter twee meer dan de tegenstander en gingen met een 11-13 overwinning op zak terug naar Den Haag.

Onder 10
Westlandia O11 - ADO Den Haag O10 6-5
In een spannende wedstrijd tussen Westlandia O11 en ADO Den Haag O10 heeft de thuisploeg aan het langste eind getrokken. Beide ploegen waren gewaagd aan elkaar, maar de Naaldwijkers wisten één doelpunt meer te maken en daarmee de zege veilig te stellen.