Nieuws

Afgelopen zaterdag moest ADO Den Haag O15 aantreden voor zijn voorlaatste competitiewedstrijd van deze seizoenshelft in Divisie 2.  Op een gelukkig weer vol jeugdcomplex van ADO Den Haag speelde de O15 een wedstrijd tegen Excelsior Rotterdam. De harde wind speelde bij beide teams gelukkig geen belangrijke rol.

De Haagse formatie onder leiding van hoofdtrainer Marciano Nonneman had eigenlijk aan Excelsior Rotterdam geen kind. Na elkaar eerst af te tasten en voelen hoe de wind invloed had op het spel, speelde ADO Den Haag O15 eigenlijk een vlekkeloze wedstrijd. De Haagse verdediging stond als een huis en met drie Haagse spitsen zorgde ADO Den Haag voor genoeg gevaar op het veld. In de 24e minuut volgde het eerste doelpunt door een mooi schot van Hakan Argun, de assist was van Senne Steijlen.  Vlak na de rust besliste ADO Den Haag eigenlijk al de wedstrijd met een doelpunt van Dani van Loenen na een assist van Hasan Ayyildiz, 2-0. Met een mooie radslag en een salto vierde Dani van Loenen zijn doelpunt. De Rotterdammers probeerden nog wel een vuist te maken, maar zij zaten uiteindelijk niet echt in de wedstrijd en de Haagse formatie hield zijn goal zonder problemen schoon.  Vlak voor het eindsignaal maakte Divano Iglesias, na een assist van Dani van Loenen, nog de 3e treffer van de Hagenaars.  Het feest kon beginnen! Bloemen, een fotomoment en een speech van Academy Director Albert v/d Dussen volgden. ADO Den Haag O15 werd ongeslagen kampioen en promoveert naar Divisie 1. Volgende week spelen de Hagenaars hun laatste wedstrijd in deze poule tegen FC Twente/Heracles O15.

“Ongeslagen kampioen worden en boven FC Utrecht eindigen is een fantastische prestatie” aldus Academy Director Albert van der Dussen. Met deze prestatie hebben zij de kleuren geel en groen van onze mooie club betekenis geven. Bovendien hebben de spelers individueel zichtbaar progressie gemaakt. Een compliment aan de hoofdtrainer Marciano Nonneman, zijn stafleden en de spelers is geheel op zijn plaats.