Nieuws

aftrap4

Diverse jeugdteams van ADO Den Haag kwamen afgelopen weekend in actie voor de eerste ronde van het bekertoernooi. Drie teams (O21, O17, O14) wisten de volgende ronde van de beker te bereiken. Ook speelde twee meidenteams een oefenduel en allebei de ploegen wisten te zegevieren. Volgende week start voor veel teams de competitie dus speelde een aantal teams, die geen bekerduel hadden, een oefenduel om zich voor te bereiden op de competitie. De uitslagen lees je hieronder.

Zaterdag 26 augustus

JONGENS

Onder 21 (beker)
AFC O21 - ADO Den Haag O21 2-5
ADO Den Haag O21 is de eerste ronde van de beker goed doorgekomen. Al vroeg in de wedstrijd werd duidelijk hoe de krachtsverhoudingen lagen en waren het de bezoekers die meteen de overhand hadden. Na negen minuten kopte El Hannoudi raak en zette zijn ploeg zo op 0-1. Voor rust liep de score nog verder uit en werd het via De Bruin en wederom El Hannoudi 0-3. Slechts twintig seconden in de tweede helft tekende El Hannoudi voor zijn hattrick en daarmee de vierde Haagse treffer van de middag. AFC scoorde vervolgens de eretreffer en Dijkhuizen maakte er daarna 1-5 van. Vijf minuten voor tijd wist de thuisploeg nog eenmaal het net te vinden en werd een 2-5 eindstand bereikt. Volgende week start de competitie voor de ploeg van trainer Giovanni Franken en is Feyenoord O21 de tegenstander in een uitduel.

Opstelling ADO Den Haag O21: De Koning; Boakye, Payne (68. Does), Landim (71. Haas), Owusu; De Bruin, Van Houwelingen, Dijkhuizen; Maasland (46. Brandt), El Hannoudi (72. George), Hendriks (82. Özen).

Onder 18 (beker)
ADO Den Haag O18 - Feyenoord O18 2-7
ADO Den Haag O18 had een zware dobber aan Feyenoord O18. In de eerste helft kon O18 zich nog meten met de ploeg uit Rotterdam en stond het bij rust slechts 1-2 in het voordeel van de bezoekers. Na rust was Feyenoord de bovenliggende partij en drukte dat ook uit in de score. Binnen een kwartier scoorde Feyenoord al tweemaal, waarna Maikey Houwaart met zijn tweede doelpunt van de dag ADO Den Haag weer ietsje dichterbij zette. In het vervolg scoorde de Rotterdamse jeugdploeg nog drie keer. Komend weekend start de competitie en gaat O18 op bezoek bij Vitesse op Papendal.

Onder 17 (beker)
Zeeburgia O17 - ADO Den Haag O17 1-3
O17 is door naar de volgende ronde van de beker na een overwinning bij Zeeburgia. Toen beide ploeg de kleedkamers opzochten voor de pauze was de stand gelijk (1-1), maar na rust stelde ADO Den Haag de volgende bekerronde veilig door twee keer te scoren via Hakan Argün en Dani van Loenen. Waterwijk O17 is zaterdag de eerste tegenstander van de competitie.

Onder 16 (oefen)
ADO Den Haag O16 - FC Dordrecht O16 1-2
ADO Den Haag O16 oefende tegen FC Dordrecht O16 en verloor op eigen veld nipt met 1-2.

Onder 15
Vrij

Onder 14 (beker)
Quick O14 - ADO Den Haag O14 2-4
Voor ADO Den Haag O14 was Quick O14 de eerste bekeropponent. De Haagse amateurvereniging verweerde zich kranig tegen de Haagse BVO, maar uiteindelijk bleek geel-groen net wat beter. 2-4 was de eindstand en dus bekert onze O14 een ronde verder.

Onder 13 (beker)
ADO Den Haag O13 - AZ O13 0-5
Voor ADO Den Haag onder 13 zit het bekertoernooi erop. In een thuisduel was AZ O13 een maatje te groot en het krachtsverschil werd ook duidelijk in de score: 0-5. Komende week start de competitie voor onze O13 en neemt de Haagse jeugdploeg het op tegen NAC O13 op Sportpark Heksenwiel.

Onder 12 (beker)
ADO Den Haag O12 - Houten O13 0-4
O12 is uitgeschakeld in de beker. Thuis tegen de oudere jongens van Houten O13 ging de ploeg met 0-4 onderuit. Zaterdag is HBS O13 de eerste tegenstander in de competitie.

Onder 11 (training)
Onder 11 werkte een training af.

Onder 10 (oefen)
ADO Den Haag O10 - DSO O11 2-5
Onze Onder 10 oefende tegen DSO O11. Het was een leerzame middag tegen het één jaar oudere team van DSO.

MEIDEN

Beloften (oefen)
Barendrecht Vrouwen - ADO Den Haag Vrouwen beloften 0-5
De beloften van ADO Den Haag Vrouwen hadden weinig moeite met Barendrecht afgelopen weekend. Het oefenduel werd met 0-5 gewonnen en de doelpunten kwamen op naam van Viehoff, Remmers, Boerboom, Tabi en Franken (strafschop).

Onder 17 (oefen)
ADO Den Haag MO17 - Xerxes MO17 3-2
In aanloop naar het eerste bekerduel van volgende week tegen FC Oegstgeest vrouwen oefende MO17 tegen Xerxes afgelopen weekend. De Haagse jeugdploeg won nipt met 3-2 en kan zich nu gaan focussen op het bekertoernooi.