Nieuws

aftrap3

Onder 21 is op eigen veld tegen nederlaag aangelopen, ons vrouwen beloftenteam wist wel te winnen. JO17 en MO16 behielden allebei hun koppositie door de resultaten. De rest van de uitslagen vind je hieronder.

Zaterdag 18 november

JONGENS

Onder 21 (competitie)
ADO Den Haag O21 - FC Twente/Heracles Academie O21 1-3
Onder 21 heeft afgelopen zaterdag een nederlaag geleden tegen FC Twente/Heracles Academie. De Hagenaars kenden een matige eerste helft en daar wisten de bezoekers flink van te profiteren. Bij rust keek de Haagse formatie al tegen een 0-3 achterstand aan en had het tot dan toe niet veel in te brengen gehad. De tweede helft moest het dus anders en daarom wisselde trainer Giovanni Franken maar liefst vier spelers in de rust. Dit had al snel bijna het gewenste effect en er volgden meerdere kansen voor ADO Den Haag in de tweede helft via Dijkhuizen en Velland. In de 71e minuut wist George vanuit een strafschop voor het eerst het net te vinden namens ADO Den Haag. Dit bleek het laatste doelpunt van de wedstrijd en dus eindigde het treffen in een teleurstellende 1-3 nederlaag.

Opstelling ADO Den Haag O21: De Koning; Achemlal (46. Noordhoek), Ates, Owusu, Tetik (46. El Hannoudi); Brandt (46. Gomes Landim) Van Houwelingen, De Bruin (46. Haas); Dijkhuizen, Esajas (62. George), Velland.

Onder 18
Vrij

Onder 17 (competitie)
AFC 34 JO17 - ADO Den Haag JO17 1-1
Onze Onder 17 trad afgelopen zaterdag in Alkmaar aan tegen de leeftijdsgenoten van AFC 34. Als koploper was ADO Den Haag onder 17 van tevoren de favoriet, maar na een redelijke eerste helft werd dit niet in de score uitgedrukt. Een driepunter was nodig om in ieder geval belager FC Volendam JO17 van zich af te houden en dus ging de Haagse formatie in de tweede helft verder om de score te openen. In de 62e minuut kreeg de ploeg van trainer Ervin Lee loon naar werken en schoot Dani van Loenen de 0-1 tegen de touwen. De vreugde was van korte duur, want een minuut later kwam de thuisploeg alweer langszij. De taaie Alkmaarse defensie bleek lastig te passeren en het lukte de Haagse ploeg niet om opnieuw op voorsprong te komen. Later die middag speelde concurrent FC Volendam JO17, maar wist het met een 1-1 gelijkspel niet te profiteren van het puntverlies van de Hagenaars. Onze onder 17 blijft dus trotse koploper van Divisie 2A.

Onder 16 (competitie)
PEC Zwolle JO16 - ADO Den Haag JO16 2-2
ADO Den Haag JO16 heeft de punten moeten delen met PEC Zwolle JO16. Op Sportpark Be Quick '28 werd er een interessante wedstrijd voorgeschoteld aan de toeschouwers langs de kant. Nadat de Hagenaars vroeg op voorsprong waren gekomen, kwamen de Zwollenaren nog voor rust langszij. In de tweede helft pakten de bezoekers het initiatief en boog het de score om naar 2-1. In de slotfase zorgde Cruz met een fraaie goal voor de 2-2 en dit bleek ook de eindstand. Na drie overwinningen en deze remise is ADO Den Haag JO16 nu al vier duels op rij ongeslagen.

Onder 15 (competitie)
Go Ahead Eagles JO15 - ADO Den Haag JO15 3-1
ADO Den Haag JO15 heeft afgelopen zaterdag zijn meerdere moeten erkennen in Go Ahead Eagles JO15. De start van de Haagse formatie was niet goed en na twaalf minuten spelen stond de Deventer jeugdploeg met 2-0 voor. Onze Onder 15 streed echter voor wat het waard is en bleef er geloof in houden. Meerdere kansen volgden, maar toch lag de bal in de 65e minuut er aan de andere kant in. Vijf minuten later redde Nicolas Jansen nog wel de Haagse eer: 3-1.

Onder 14 (competitie)
ADO Den Haag JO14 - VVV-Venlo JO14 3-1
Onze onder 14 wist afgelopen weekend fraai te winnen van VVV-Venlo JO14. Op "De Aftrap" kende de ploeg van trainer Mark Wasmus een uitstekende start en zette het de bezoekers meteen met de rug tegen de muur. Door Borst (1x) en Jimmy Zuurmond (2x) gingen de Hagenaars met een 3-0 voorsprong de rust in. Een comfortabele tussenstand die de thuisploeg niet meer weg mocht geven. Dat deed het dan ook niet, al moest het nog wel een tegendoelpunt slikken. Onder 14 staat nu derde in de competitie achter de leeftijdsgenoten van NAC Breda en PSV.

Onder 13 (competitie)
ADO Den Haag JO13 - PSV JO13 2-1
Voor ADO Den Haag JO13 stond de lastige wedstrijd tegen koploper PSV JO13 op het programma afgelopen weekend. De ploeg van trainer Dillon Bijlsma wilde maar wat graag voor een resultaat gaan en liet dat vanaf de start ook meteen zien. In de 19e minuut kwamen de Hagenaars, tegen de verwachtingen in, knap op voorsprong en kreeg het loon naar werken. De bezoekers lieten het daar natuurlijk niet bij zitten en kwamen nog voor rust langszij. ADO Den Haag had echter een missie en die liet het niet varen door de tegentreffer. Met durf en lef gingen de Hagenaars op zoek naar de 2-1 en die kreeg het ook in de laatste minuut. Een klein feestje volgde op het kletsnatte kunstgrasveld op "De Aftrap", want onze Onder 13 versloeg PSV met 2-1.

Onder 12 (competitie)
ADO Den Haag JO12 - Quick JO13 1-2
ADO Den Haag JO12 is nipt onderuitgegaan tegen Quick JO13. Het Haagse onderonsje begon met een offensief van de bezoekers en kwamen ze al snel op 0-2 voorsprong. ADO deed snel wat terug en de hoop op een resultaat tegen de oudere jongens van Quick ging leven. Mooie aanvallen en een aantal goede kansen volgden, maar het werd helaas niet beloond. Toch mag Onder 12 weer trots zijn op het vertoonde spel en neemt het dit mee voor de komende wedstrijden, waar het vast een keer de goede kant op gaat vallen!

Onder 11
Vrij

Onder 10 (competitie)
ADO Den Haag JO10 - Concordia JO11 3-5
In een leuke wedstrijd speelde ADO Den Haag JO10 veel in de combinatie en kwam Concordia in de omschakeling er gevaarlijk snel uit. Met een paar mooie aanvallen kreeg ADO Den Haag kansen. Concordia wist echter op voorsprong te komen. In het laatste blokje (Haags Kwartiertje) kwam ADO op gelijke hoogte en zelfs met een mooie goal op voorsprong. Maar het gejuich was te vroeg en zakte het spel daarna in. Concordia maakte er uiteindelijk 3-5 van.

MEIDEN

Beloften (competitie)
ADO Den Haag Vrouwen beloften - AZ Vrouwen beloften 2-0
Het beloftenteam van onze ADO Den Haag Vrouwen zette afgelopen zaterdag de beloften van AZ Vrouwen opzij. Beide ploegen waren redelijk aan elkaar gewaagd, maar de Haagse formatie had net het betere van het spel. Toch duurde het even tot het overwicht in de score werd uitgedrukt. Pas diep in de tweede helft opende Iris Remmers de score namens de thuisploeg. De Haagse beloftenploeg wilde het daarna graag beslissen met een tweede treffer, maar dat gebeurde lange tijd niet. Hierdoor werd het heel even spannend, maar gelukkig besliste Brigitte Franken in blessuretijd de wedstrijd. Een mooie driepunter voor de Haagse jeugdformatie!

ADO Den Haag MO17 - Berkel Vrouwen 2 8-0
Het duel van ADO Den Haag MO17 tegen Berkel Vrouwen 2 werd vooraf als een kraker bestempeld. Beide teams waren vooraf immers foutloos gebleven in de competitie. Echter was het krachtsverschil al snel duidelijk op Sportpark Houtrust. De Haagse jeugdploeg bleek namelijk een aantal maatjes te groot voor de bezoekers uit Berkel. 8-0 was de eindstand en daarmee slaat ADO Den Haag MO17, ook op doelsaldo, een gat op de ranglijst. Met een positief doelsaldo van 62 en acht overwinningen uit acht duels staat de ploeg er fantastich voor!

Lyra JO15 - ADO Den Haag MO16 3-0
ADO Den Haag MO16 ging zaterdag op bezoek bij Lyra JO15. Van tevoren had de Haagse jeugdploeg goede hoop op een resultaat, aangezien de thuisploeg tot dan toe nog geen punten had verzameld. Toch bleek de formatie uit De Lier net een tandje te goed voor onze MO16. 3-0 was de eindstand.