Een prachtig weekend voor onze JO17 en JO15. Beide ploegen verzekerden zich van promotie en kunnen komend weekend het najaarskampioenschap binnenslepen. De rest van de uitslagen vind je hieronder.

Zaterdag 2 december

JONGENS

Onder 21 (competitie)
FC Groningen O21 - ADO Den Haag O21 4-3
ADO Den Haag O21 heeft afgelopen zaterdag in het Hoge Noorden met 4-3 verloren van FC Groningen. Van tevoren wist ADO Den Haag wat het te doen stond om degradatiezorgen te voorkomen en dat is winnen. Met die gedachte in het achterhoofd startten de Hagenaars het duel en overklasten ze in het eerste half uur de thuisploeg. In die fase kwam de bezoekende ploeg via Rafael Struick dan ook op 0-1 voorsprong. In het laatste gedeelte voor rust namen de gastheren het over en via Van der Werff en Mariani werd de score omgebogen naar 2-1. Na de pauze benutte FC Groningen een strafschop en zag het er slecht uit voor de Haagse formatie. Komljenovic verkleinde niet veel later echter de Groningse marge tot een doelpunt en werd het spannend. In de eerste minuut van de blessuretijd maakte Rafael Struick de 3-3 en was de ontlading groot. Helaas viel in de slotseconden van de blessuretijd de vierde Groningse treffer en eindigde het duel dramatisch voor de bezoekers. De degradatiezorgen vergroten voor de Haagse beloftenploeg, dat in de laatste twee competitieduels nu afhankelijk is van het resultaat van andere ploegen om lijfsbehoud te bewerkstelligen.

Opstelling ADO Den Haag onder 21: Azmi; Noordhoek (72. Van Houwelingen), Owusu, Siereveld (82. El Hannoudi), Tetik (46. Boakye); Achemlal, Gustina, S. Esajas (62. De Bruin), Komljenovic; R. Esajas (61. George), Struick.

Onder 18 (competitie)
FC Utrecht O18 - ADO Den Haag O18 5-3
Afgelopen zaterdag maakten FC Utrecht O18 en ADO Den Haag O18 er een spectaculair duel van op Sportpark Zoudenbalch. In het eerste bedrijf vonden beide ploegen eenmaal het net, waarna er na de pauze een waar spektakelstuk ontstond. Binnen vijf minuten produceerde de Utrechtse formatie twee treffers, maar zorgde Maikey Houwaart voor de aansluitingstreffer. Net op het moment dat ADO Den Haag weer in de wedstrijd leek te komen, ging het fout en scoorden de Utrechters twee keer in korte tijd. Het slotakkoord van het reeds besliste duel was vervolgens voor Schallenberg die de 5-3 tegen de touwen schoot.

Onder 17 (competitie)
ADO Den Haag JO17  - FC Dordrecht JO17 2-0
Onze jongens onder 17 jaar hebben fantastische zaken gedaan door FC Dordrecht JO17 op eigen veld met 2-0 te verslaan. In beide helften maakte de thuisploeg een doelpunt en hield het aan de andere kant het doel schoon. Door de zege promoveert de Haagse ploeg, aangezien het niet meer in te halen is door de nummer drie. Een nu al fantastische jaargang voor de ploeg van trainer Ervin Lee. Komende zaterdag kan de Haagse jeugdploeg zelfs de titel pakken als het weet te winnen van Waterwijk asc JO17.

Onder 16 (competitie)
ADO Den Haag JO16 - FC Utrecht JO16 0-0
ADO Den Haag JO16 en FC Utrecht JO16 waren flink aan elkaar gewaagd afgelopen zaterdag. Ondanks de nodige kansen aan beide kanten werd er niet gescoord en eindigde de wedstrijd met de beginstand: 0-0. De nummers drie en vier van de competitie blijven in de stand staan waar ze al stonden. Zaterdag wordt uit bij FC Den Bosch JO16 de laatste competitiewedstrijd afgewerkt. Voor de Hagenaars de laatste strohalm om nog voor promotie te gaan. Hiervoor moeten er drie punten worden gepakt en zal NAC JO16 moeten verliezen.

Onder 15 (competitie)
ADO Den Haag JO15 - FC Volendam JO15 1-0
Net als onze JO17, speelde ook onze JO15 een succesvol duel om promotie. Thuis tegen FC Volendam JO15 was een doelpunt van Ruben Maas in de eerste helft genoeg voor de overwinning. Met nog één duel te gaan staat de Haagse jeugdploeg bovenaan in de poule en heeft het zich nu al verzekerd van een plek bij de eerste twee, die goed zijn voor promotie. Het najaarskampioenschap is ook binnen handbereik voor de Hagenaars. Hiervoor moet er zaterdag worden afgerekend met Vitesse JO15 en zal het ook om het doelsaldo gaan. Achtervolger Go Ahead Eagles JO15 heeft hetzelfde aantal punten, maar een minder goed doelsaldo (+12) dan de Haagse formatie (+14).

Onder 14 (competitie)
Uitslag niet beschikbaar

Onder 13 (competitie)
Spartaan '20 JO13 - ADO Den Haag JO13 0-2
Een zakelijke overwinning van onze jongens onder 13 jaar afgelopen weekend. Na een evenwichtige eerste helft, opende ADO Den Haag JO13 in de tweede helft de score. Al snel werd de voorsprong verdubbeld en lukte het de Rotterdamse jeugdploeg niet om wat terug te doen. De drie punten gingen dus mee naar Den Haag. Dankzij de zege, en het verlies van concurrent NAC JO13, nestelt de Haagse jeugdploeg zich op de tweede plek in de stand. Een prachtige tussenstand voor de Hagenaars die op het hoogste niveau van Nederland uitkomen. De ploeg van trainer Dillon Bijlsma treedt komend weekend in de laatste competitiewedstrijd van het jaar aan tegen NAC JO13 en kan het bij minimaal een gelijkspel definitief de tweede plek veiligstellen.

Onder 12 (competitie)
JVOZ JO13 - ADO Den Haag JO12 9-1
ADO Den Haag JO12 ging op bezoek bij hoogvlieger JVOZ JO13. De Vlissingers bleken een maatje te groot voor onze Onder 12, het werd uiteindelijk 9-1 in het voordeel van de Zeelandse jeugdploeg. Onze jongens onder 12 spelen nog twee competitieduels en zullen na de winter in een lagere divisie uitkomen.