Nieuws

aftrap3

Een prachtig weekend voor ADO Den Haag onder 17 jaar. Door een klinkende 0-5 zege werd de jeugdploeg kampioen en zijn de jongens van trainer Ervin Lee na de winter terug op het hoogste niveau. JO15 gaf het kampioenschap uit handen op de laatste speeldag door een offday bij Vitesse JO15. Onder 21 gaf een 3-0 voorsprong in een dramatische slotfase uit handen en eindigde wedstrijd in 3-3. De rest van de uitslagen vind je hieronder.

Vrijdag 8 december

Beloften vrouwen
Feyenoord Vrouwen beloften - ADO Den Haag Vrouwen beloften 1-2
Een dag voordat de hoofdmacht van ADO Den Haag Vrouwen tegen het eerste elftal van Feyenoord Vrouwen speelde, moest het meiden beloftenteam aan de bak tegen de Rotterdammers. Op slag van rust zette Remmers haar ploeg op een 0-1 voorsprong. Na de rust werd de score via Viehoff verdubbeld naar 0-2 en leek het een rooskleurige dag te worden voor de Haagse meiden. Nadat de thuisploeg de aansluitingstreffer maakte in de slotfase werd het nog even spannend, maar de Haagse formatie hield stand. Door de zege klimt ADO Den Haag Vrouwen beloften de top 3 in.

Zaterdag 9 december

JONGENS

Onder 21 (competitie)
ADO Den Haag O21 - Feyenoord O21 3-3
Voor ADO Den Haag O21 stond er het nodige op het spel afgelopen zaterdag tegen Feyenoord O21. Beide ploegen waren van tevoren allebei nog niet zeker van handhaving, waar ADO Den Haag eigenlijk moest winnen om de gevarenzone te verlaten. De Hagenaars kenden in ieder geval een prima start op Sportcomplex "De Aftrap". Via Struick kwam de thuisploeg namelijk na negen minuten op 1-0. Zowel de thuis- als uitploeg kregen de nodige kansen op een treffer, waarbij ADO Den Haag opnieuw wist te scoren. Dit doelpunt werd echter afgekeurd door scheidsrechter Sturm, aangezien de leidsman een duw had gezien van een Haagse aanvaller. De tweede helft startte uitstekend voor de ploeg van trainer Giovanni Franken, want Robyn Esajas schoof de 2-0 binnen. Esajas was twaalf minuten voor het einde van de officiële speeltijd ook goed voor de derde Haagse treffer en leek het duel belist. Hierna ging het echter helemaal fout voor de Haagse formatie. Nog geen minuut later maakte Groen de eerste Rotterdamse goal en ging Feyenoord alles of niet spelen. Het leverde de bezoekers een strafschop op in de 87e minuut en kreeg Ates bij de overtreding zijn tweede gele kaart. De penalty werd benut en met nog een paar minuten te gaan was de marge nog maar één doelpunt. Vervolgens leverde een hele verre uittrap, geholpen door de wind, van De Koning de 4-2 op van ADO Den Haag, maar werd de doelman van Feyenoord dusdanig gehinderd dat de arbiter van dienst voor de tweede keer een Haagse goal afkeurde. In de tegenaanval zette Candelaria de 3-3 op het scorebord en was de krankzinnige comeback voor Feyenoord compleet. ADO Den Haag O21 likt zijn wonden en speelt komend weekend een alles-of-niets wedstrijd tegen FC Volendam O21 waarbij er gewonnen moet worden. Daarbij moet de concurrentie ook punten verspelen.

Opstelling ADO Den Haag O21: De Koning, Achemlal (75. Noordhoek), Siereveld, Ates, Owusu, Tetik (46. Boakye), De Bruin, Landim (46. Brandt), Van Houwelingen, Struick (60. El Hannoudi), Esajas.

Onder 18 (competitie)
ADO Den Haag O18 - Vitesse O18 4-1
Terwijl de competitie op zijn einde loopt, heeft ADO Den Haag onder 18 zijn eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen. Op eigen veld werd in de tweede helft met Vitesse O18 afgerekend. Het eerste deel van het duel ging het gelijkwaardig op en gingen beide ploegen met een 1-1 tussenstand de kleedkamers in voor de rust. Na de pauze was het nog lange tijd spannend, maar maakte de thuisploeg in de slotfase het verschil. Met drie doelpunten in korte tijd besliste de Haagse formatie de wedstrijd en werd er voor het eerst dit seizoen een overwinning gevierd. Nog een wedstrijd en dan is de najaarscompetitie voorbij, na de winter komt de Onder 18 in een divisie lager uit.

Onder 17 (competitie)
Waterwijk asc JO17 - ADO Den Haag JO17 0-5
ADO Den Haag jongens onder 17 jaar is kampioen geworden! De formatie van trainer Ervin Lee rekende in de beslissende wedstrijd af met Waterwijk asc JO17 met 0-5 en daardoor kon het niet meer stuk voor de Haagse jeugdploeg. Een fantastische prestatie van de jonge Haagse talenten die na de winterstop op het hoogste niveau uit zullen komen.

Onder 16 (competitie)
FC Den Bosch JO16 - ADO Den Haag JO16 1-1
ADO Den Haag JO16 en FC Den Bosch JO16 hebben elkaar in evenwicht gehouden afgelopen weekend. De bezoekers kwamen op een 0-1 voorsprong op bezoek in Den Bosch. Lang hielden de Hagenaars die voorsprong vast, maar in de slotfase ging het mis en kwamen de Bosschenaren op gelijke hoogte. Het was de laatste wedstrijd dit seizoen voor onze jongens onder 16 jaar. De derde plek is de eindklassering voor de ploeg van trainer Sharan Gayadien.

Onder 15 (competitie)
Vitesse JO15 - ADO Den Haag JO15 5-0
ADO Den Haag JO15 kende een pijnlijke middag op bezoek bij Vitesse JO15. De jeugdploeg had het kampioenschap binnen handbereik, maar ondanks het verlies van concurrent Go Ahead Eagles JO15 is het door het mindere doelsaldo niet gelukt. Onder 15 eindigt op 30 punten met een doelsaldo van negen, terwijl concurrent Go Ahead Eagles met hetzelfde puntenaantal een positief doelsaldo van elf heeft. De Hagenaars zijn wel gepromoveerd en komen in de voorjaarscompetitie op het hoogste niveau uit.

Onder 14 (competitie)
ADO Den Haag JO14 - PSV JO14 1-1
ADO Den Haag JO14 begon goed tegen het hoger geklasseerde PSV JO14 afgelopen zaterdag. Via Zuurmond kwamen de gastheren op een 1-0 voorsprong, maar helaas konden zij die niet vasthouden tot het einde van de wedstrijd. Met nog een duel te gaan weet JO14 dat het op de derde plaats is geëindigd in Divisie 2.

Onder 13 (competitie)
ADO Den Haag JO13 - NAC JO13 0-1
Onze jongens onder 13 jaar zijn met 0-1 onderuit gegaan tegen NAC JO13. Hierdoor klimt NAC JO13 over de Haagse jeugdploeg heen en eindigt ADO Den Haag JO13 op de derde plaats in de competitie.

Onder 12 (competitie)
ADO Den Haag JO12 - HBS JO13 1-2
ADO Den Haag JO12 was afgelopen weekend wederom dichtbij een resultaat. Helaas mocht het niet zo zijn door een laat doelpunt van de gasten van HBS JO13.

Onder 11 (competitie)
SC Heerenveen JO11 - ADO Den Haag JO11 2-18
Een mooie doelpuntrijke Twin Games-wedstrijd tussen de jongens onder 11 jaar van SC Heerenveen en ADO Den Haag afgelopen weekend. De gasten uit Den Haag waren meer op schot, dan de thuisploeg en werd het 2-18 in het voordeel van ADO Den Haag.

Onder 10 (competitie)
ADO Den Haag JO10 - Quick JO11 2-3
De JO10 heeft 2-3 verloren van Quick. De JO10 toonde strijd en won heel wat duels in het veld, maar lukte het niet om heel veel kansen creëren om de wedstrijd te kunnen winnen. Een mooie afsluiting in de tweede fase van de competitie. Na de kerstvakantie start de 3e fase.

MEIDEN

ADO Den Haag MO17 - DSVP Vrouwen 2 8-1
ADO Den Haag MO17 heeft in de thuiswedstrijd tegen het tweede vrouwenelftal van DSVP uit Pijnacker flink uitgehaald. Met een eindstand van 8-1 hield het weinig heel van de gasten. Onze MO17 kent na tien wedstrijden nog altijd een perfecte scoren en is het met 30 punten uit tien duels de trotse koploper.

Den Hoorn JO15 - ADO Den Haag MO16 2-1
Onze meiden onder 16 jaar waren dichtbij een resultaat op bezoek bij de jongens onder 15 jaar van Den Hoorn. De nummer drie van de competitie was echter met 2-1 nipt te sterk en dus wacht de jeugdploeg van ADO Den Haag nog op de eerste overwinning in de competitie.