Nieuws

aftrap3

Het was een bijzonder mooi weekend voor onze jeugdteams. ADO Den Haag JO17 wist met 2-4 te zegevieren op bezoek bij Ajax JO17 en JO13 was met 1-2 te sterk voor PSV op De Herdgang. De rest van de uitslagen vind je hieronder.

Zaterdag 17 februari

Jongens

Onder 21 (oefen)
ADO Den Haag O21 - LFC 1 7-2
ADO Den Haag O21 speelde afgelopen zaterdag een oefenduel tegen de Leidse eersteklasser LFC. Bij rust waren er al vijf doelpunten gevallen en stond de stand op 3-2, waarbij ADO Den Haag tot drie keer toe op voorsprong kwam. Namens de thuisploeg waren Finn de Bruin, Niels Noordhoek en El Hannoudi trefzeker. Na de pauze zorgde Enoch George voor de 4-2 en in het slot van de wedstrijd maakten de Hagenaars nog drie treffers tegen de moegestreden Leidenaars. Landim, Haas en Maasland waren verantwoordelijk voor de laatste drie treffers. Een mooie oefenzege dus voor de ploeg van trainer Ervin Lee, die komend weekend afreist naar Kerkrade voor de uitwedstrijd tegen Roda JC Kerkrade O21.

Opstelling ADO Den Haag O21: De Koning (46. Azmi), Noordhoek (46. Landim), Heesen (46. Payne), Özen, Owusu; Gustina (46.  Brandt), Van Houwelingen (46. Haas), de Bruin; El Hannoudi, Houwaart (46. George), Velland (46. Maasland)

Onder 18
Vrij

Onder 17 (competitie)
Ajax JO17 - ADO Den Haag JO17
De talenten van ADO Den Haag JO17 hebben een knappe zege geboekt op Ajax JO17. De Hagenaars gingen vliegend van start op Sportpark De Toekomst en kwamen verdiend op een 0-3 voorsprong in de eerste helft door doelpunten van Hakan Argün en Özder Özcan (2x). Aan de 0-3 ruststand was niet veel af te dingen, want de bezoekers dicteerden het spel en creëerden veel mogelijkheden. Na de pauze kwamen de Amsterdammers beter in de wedstrijd en dit resulteerde al gauw in de 1-3. Toen het via een strafschop ook nog 2-3 werd, kwam de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd. Een kwartier na rust dacht Ajax langszij te komen maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel, tot grote opluchting van de Haagse formatie. In de slotfase nam de thuisploeg risico's om de gelijkmaker te forceren en daar kwam het bijna ook van. Een grote Amsterdamse kans in blessuretijd eindigde echter op de paal en nadat ADO Den Haag niet veel later de 2-4 tegen de touwen schoot, was het duel definitief in Haags voordeel beslist. Een hele mooie driepunter voor de Haagse jeugdformatie was daarmee een feit.

Onder 16
Training

Onder 15 (beker)
ADO Den Haag JO15 - Sparta Rotterdam JO15 4-2
ADO Den Haag JO15 is door naar de halve finale van de beker. Op eigen veld rekenden de Hagenaars af met Sparta Rotterdam JO15. Beide ploegen wisten in de eerste helft niet het net te vinden, maar door een eigen doelpunt kwam de thuisploeg na de pauze op een 1-0 voorsprong. Een minuut later verdubbelde onze JO15 de marge, waarna de Spartanen het initiatief namen en zich terug in de wedstrijd knokten door de stand gelijk te trekken. Tien minuten voor tijd ging ADO Den Haag weer aan de leiding door een doelpunt van Maas, waarna Moes het even later besliste door de 4-2 te produceren.

Onder 14 (oefen)
ADO Den Haag JO14 - Sparta Rotterdam JO14 1-2
In een vermakelijke en evenwichtige oefenwedstrijd tussen ADO Den Haag JO14 en de leeftijdsgenoten van Sparta Rotterdam heeft de uitploeg aan het langste eind getrokken. De Rotterdammers waren met 1-2 nipt te sterk voor de thuisploeg.

Onder 13 (competitie)
PSV JO13-2 - ADO Den Haag JO13 1-2
Na de 1-5 overwinning op bezoek bij Feyenoord van vorige week, ging ADO Den Haag JO13 het treffen met PSV JO13-2 met vertrouwen tegemoet. Het werd echter wel een spannende pot op De Herdgang met twee teams die gelijkwaardig waren aan elkaar. Uiteindelijk was het de uitploeg die aan het langste eind trok en de drie punten veiligstelde. De tweede zege op rij voor de Hagenaars.

PSV MO16 - ADO Den Haag MO16 0-2
ADO Den Haag MO16 was PSV MO16 afgelopen zondag de baas op de KNVB Campus in Zeist. Diya Poedai zette de Haagse ploeg op een 0-1 voorsprong na een schitterende aanval, waarna Milou de Vreede de score verdubbelde. De Haagse meiden hielden het doel schoon en daarmee boekten ze een overtuigende overwinning op de Eindhovenaren.