Nieuws

aftrap3

Onder 21 heeft de koppositie gepakt in Divisie 2A na de 0-2 zege op bezoek bij Roda JC Kerkrade O21. Onze MO17 zette de indrukwekkende reeks voort en won voor de elfde keer op rij. De rest van de uitslagen lees je hieronder.

Zaterdag 24 februari

Jongens

Onder 21 (competitie)
Roda JC Kerkrade O21 - ADO Den Haag O21 0-2
ADO Den Haag O21 begon de uitwedstrijd tegen Roda JC O21 uitstekend. Na twee minuten zette Joey Brandt de bezoekers op voorsprong door in de rebound raak te schieten. Het goede begin werd door de Hagenaars doorgezet en kwam het weinig in de problemen op Sportpark Kaalheide. Via De Bruin en Gustina kreeg de ploeg van trainer Ervin Lee zelfs kansen om de score verder uit te breiden, maar in de eerste helft hoefde de Limburgse keeper één keer te vissen. Na de pauze vond ADO Den Haag toch het net. Enoch George benutte een rebound na een vrije trap van Finn de Bruin. In het vervolg hield de Haagse formatie soeverein stand en gingen de drie punten naar de bezoekers. Door de zege gaat ADO Den Haag O21 nu aan de leiding in Divisie 2A met negen punten uit vier duels. Komend weekend ontvangt de ploeg de huidige nummer drie Willem II O21 op De Aftrap.

Opstelling ADO Den Haag Onder 21: De Koning; Payne, Owusu, Heesen, Boakye (86. Tetik); Gustina, Brandt, De Bruin; Dijkhuizen (46. Maasland), George (75. Haas), Velland (75. Van Houwelingen)

Onder 18 (competitie)
Excelsior Rotterdam O18 - ADO Den Haag O18 1-1
Onze Onder 18 heeft een punt gepakt op bezoek bij Excelsior Rotterdam O18. De ploeg van trainer Frans Danen keek tegen een 1-0 achterstand aan toen het de rust in ging. Na wat wisselingen in de pauze kwamen de Hagenaars goed uit de startblokken in de tweede helft. In de 47e minuut tekende Özder Özcan, normaal gesproken uitkomend voor onze Onder 17, voor de 1-1. De bezoekers gingen vervolgens op zoek naar meer en daardoor werd het een spannende tweede helft met twee teams die vol voor de winst gingen. Uiteindelijk zou het bij 1-1 blijven en dus pakt ADO Den Haag O18 weer een puntje.

Onder 17 (competitie)
ADO Den Haag JO17 - FC Utrecht JO17 4-5
In een attractieve wedstrijd heeft ADO Den Haag JO17 nipt verloren van de leeftijdsgenoten van FC Utrecht. De Hagenaars kenden een matige start en daar maakten de bezoekers gebruik van. Na een kwartier hadden de gasten al twee keer het gevonden. Vijf minuten voor rust viel de aansluitingstreffer door een eigen doelpunt, maar een minuut later lag de bal er aan de andere kant in. ADO Den Haag was vastberaden om terug in de wedstrijd te komen en om wat te forceren werden er een aantal wissels doorgevoerd. Helaas had dit in eerste instantie geen effect, want halverwege de tweede helft had de bezoekende ploeg de score uitgebreid naar 1-5. Het leek daarmee beslist, maar ADO knokte zich terug. In een tijdsbestek van iets meer dan tien minuten wist de thuisploeg via Steijlen en Argün (2x) driemaal te scoren en bracht het daarmee de marge terug tot één doelpunt. In een slotoffensief probeerde de Haagse formatie nog een punt uit het vuur te slepen, maar helaas lukte dit niet.

Onder 16 (competitie)
ADO Den Haag JO16 - FC Utrecht JO16 2-0
Onze jongens onder 16 jaar leken afgelopen zaterdag op weg naar een doelpuntloos gelijkspel. Pas drie minuten voor tijd opende de thuisploeg de score via Keanu Leysner. Vervolgens verdubbelden de Hagenaars in blessuretijd de marge en bleven de drie punten in Den Haag. Onder 16 gaat nu aan de leiding in Divisie 2A met negen punten uit vier duels. Naaste belager Vitesse JO16 heeft zes punten uit drie duels en kan bij een zege over de Hagenaars heen gaan. Komende zaterdag speelt JO16 uit tegen de leeftijdsgenoten van SC Heerenveen.

Onder 15 (competitie)
ADO Den Haag JO15 - AZ JO15 1-3
ADO Den Haag JO15 is voor de tweede week op rij tegen een nederlaag aan gelopen. Na de wedstrijd van vorige week tegen Feyenoord JO15 stond nu het sterke AZ JO15 voor de deur. De Alkmaarse jeugdploeg ging al snel aan de leiding en breidde de score in de eerste helft uit naar 0-2. Toen het na de pauze ook nog 0-3 werd, was het duel beslist. In de slotfase redde Esjay van den Berg nog wel de Haagse eer.

Onder 14 (competitie)
Spartaan '20 JO14 - ADO Den Haag JO14 1-3
Onze JO14 heeft de ongeslagen reeks verder uitgebreid. Nadat de Haagse jeugdploeg al afrekende met JVOZ JO14, FC Eindhoven JO14 en Roda JC Kerkrade JO14, was het nu ook te sterk voor Spartaan '20 JO14. De Rotterdammers kwamen wel op voorsprong, maar de stand werd door Roandro Brute al snel weer gelijk getrokken. Na rust besliste de Haagse formatie de wedstrijd door goals van Elijah Borst en Alexander Veselov. Komende zaterdag staat er een spannende pot op het programma voor de ploeg van trainer Mark Wasmus. JO14 gaat dan op bezoek bij Excelsior Rotterdam JO14, dat net als de Hagenaars tot nu toe foutloos is in de competitie.

ADO Den Haag Vrouwen beloften - JFA Fukushima Academy 3-9
Een combinatie-elftal van ADO Den Haag Vrouwen beloften heeft zijn meerdere moeten erkennen in het Japanse JFA Fukushima Academy in een oefenwedstrijd. De Japanners waren met 3-9 te sterk op Sportpark Houtrust.

KMD Vrouwen 1 - ADO Den Haag MO17 1-5
ADO Den Haag MO17 heeft de ijzersterke reeks een vervolg gegeven. Dit keer was de Haagse jeugdploeg met 1-5 te sterk voor het eerste vrouwenelftal van KMD uit Wateringen. De Haagse meiden onder 17 jaar hebben tot nu toe alle elf competitiewedstrijden gewonnen en gaan fier aan de leiding met 33 punten en een positief doelsaldo van 88.