Nieuws

aftrap3

ADO Den Haag O21 moet genoegen nemen met een gelijkspel tegen FC Dordrecht O21 en raakt zodoende de koppositie kwijt. O18 boekte een knappe overwinning op bezoek bij FC Twente/Heracles Academie O18 en JO15 won thuis van de leeftijdsgenoten van Ajax. Jong ADO Den Haag Vrouwen pakte de overwinning in blessuretijd tegen Jong Feyenoord Vrouwen. De rest van de uitslagen vind je hieronder.

Zaterdag 9 maart

Jongens

Onder 21 (competitie)
FC Dordrecht O21 - ADO Den Haag O21 2-2
Onze O21 heeft genoegen moeten nemen met een gelijkspel tegen FC Dordrecht. Ondanks een overwicht van de thuisploeg in de eerste fase van de wedstrijd, kwam ADO Den Haag op voorsprong via Issac Dijkhuizen. Heel lang kon de ploeg van trainer Ervin Lee niet genieten van de voorsprong, want in de twintigste minuut was het aan de andere kant raak. Struick scoorde vervolgens de 1-2 en hield keeper Azmi de Hagenaars met goede reddingen op de been tot aan de rust. In de tweede helft kwamen de Dordtenaren al vroeg weer langszij: 2-2. Vervolgens kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd en kregen ze grote kansen op de 2-3. Meerdere kansen werden helaas niet benut en dus moest de Haagse formatie het doen met een puntje. Door de remise van onze O21 en de overwinning van concurrent NAC zijn de Hagenaars de koppositie kwijt. Komend weekend is Vitesse O21 de volgende tegenstander.

Onder 18 (competitie)
FC Twente/Heracles Academie O18 - ADO Den Haag O18 1-2
ADO Den Haag onder 18 heeft zich gerevancheerd van de nederlaag van vorige week. Op bezoek bij FC Twente/Heracles Academie O18 wonnen de Hagenaars met 1-2. De thuisploeg kwam in de eerste helft op een 1-0 voorsprong en die bleef lang in stand. Halverwege de tweede helft kwamen de bezoekers via Özder Özcan langszij en vijf minuten later zorgde Amin El Harchaoui ervoor dat de score werd omgebogen. In een spannende slotfase hield ADO Den Haag zijn doel schoon en gingen de drie punten mee naar Den Haag. Voor de manschappen van trainer Frans Danen is het de tweede zege dit kalenderjaar en bezet de Haagse jeugdploeg de zesde plaats.

Onder 17 (competitie)
FC Volendam JO17 - ADO Den Haag JO17 1-3
Na twee nederlagen heeft ADO Den Haag JO17 weer een driepunter gepakt. Op bezoek bij FC Volendam JO17 kwamen de Hagenaars met 1-0 achter, maar poetsten de bezoekers de achterstand al snel weg. Beide teams maakten vervolgens aanspraak op een tweede treffer, maar was het ADO Den Haag dat aan het langste eind trok. Hakan Argün en Senne Steijlen troffen het net in de slotfase en beslisten daarmee de wedstrijd.

Onder 16 (competitie)
PEC Zwolle JO16 - ADO Den Haag JO16 2-0
ADO Den Haag JO16 is de koppositie kwijt na een 2-0 nederlaag op bezoek bij PEC Zwolle JO16. De brilstand bleef maar liefst een uur op het scorebord staan, waarna de thuisploeg de ban brak in de 61e minuut. Ruim een kwartier later verdubbelden de Zwollenaren de score en werd het een lastig verhaal voor de bezoekers. Uitendelijk bleek 2-0 ook de eindstand en is PEC Zwolle JO16 de nieuwe koploper.

Onder 15 (competitie)
ADO Den Haag JO15 - Ajax JO15 2-1
Een geslepen ADO Den Haag JO15 heeft de volle buit gepakt op eigen veld tegen Ajax JO15. De Hagenaars gingen moedig van start en in eerste instantie werd dat nog niet beloond. Pas in de tweede helft werd de score door de Haagse jeugdploeg geopend en vijf minuten voor tijd deed Jimmy Zuurmond er nog een schepje bovenop. Niets stond een stunt nog in de weg en was de treffer van Talai in de blessuretijd alleen voor de statistieken.

Onder 14 (competitie)
ADO Den Haag JO14 - PSV JO14 1-4
PSV JO14 was afgelopen zaterdag een maatje te groot voor ADO Den Haag JO14. De bezoekers openden in de eerste helft de score, maar werd het na rust al snel weer gelijk. Een rode kaart van de thuisploeg kort hierna maakte het er niet makkelijker op en was het vanaf dat moment de uitploeg dat steeds sterker werd en veel kansen kreeg. In een tijdsbestek van vijf minuten maakten de Eindhovenaren er drie en daarmee ging de zege naar PSV JO14.

Onder 13 (competitie)
FC Utrecht JO13 - ADO Den Haag JO13 3-0
Na drie knappe opeenvolgende zeges is het ADO Den Haag JO13 niet gelukt om ook bij FC Utrecht JO13 te winnen. De Utrechtse jeugdploeg was de sterkste afgelopen zaterdag en ze drukten dat uit in de score. 3-0 was de eindstand op Sportpark Zoudenbalch in het voordeel van de thuisploeg.

Onder 12
ADO Den Haag JO12 - HVV JO13 2-1
Jongens onder 12 jaar heeft de ongeslagen reeks doorgezet. Door HVV JO13 op eigen veld met 2-1 te verslaan boekte de ploeg van trainer Kees Brouwers de derde overwinning op rij en is de jeugdploeg daardoor opgeklommen naar de vierde plaats. Komende zaterdag gaat JO12 op bezoek bij Forum Sport JO13.

Onder 11
Vitesse JO11 - ADO Den Haag JO11 12-9
In de Twin Games-wedstrijd tegen Vitesse JO11 heeft ADO Den Haag JO11 drie doelpunten minder gemaakt dan de tegenstander. Het werd 12-9 in het voordeel van de ploeg uit Arnhem.

Onder 10
DUNO JO11 - ADO Den Haag JO10
n.n.b.

Meiden

Jong ADO Den Haag Vrouwen (competitie)
Jong ADO Den Haag Vrouwen - Jong Feyenoord Vrouwen 3-2
Voor Jong ADO Den Haag Vrouwen stond de kraker tegen Jong Feyenoord Vrouwen op het programma. Het werd een heerlijke voetbalwedstrijd met veel strijd aan beide kanten. Na iets minder dan een half uur spelen verzilverde de thuisploeg een strafschop, waardoor de Hagenaars aan de leiding gingen. Die voorsprong hield echter niet lang stand, want de Rotterdammers sloegen al snel toe: 1-1. In de tweede helft kwam de ploeg van trainer Bianca Koppers wederom op voorsprong, met dit keer Jill van den Ende als doelpuntenmaker. Voor de tweede keer kwam de uitploeg terug en werd het even later weer gelijk. Een zeer spannende en boeiende slotfase volgde waarin beide ploegen kansen kregen op de overwinning. In de allerlaatste minuut van de blessuretijd schoot geel-groen de 3-2 tegen de touwen en zodoende ging de zege naar de thuisploeg in een prachtig slot.

Onder 17
S.V. Den Hoorn Vrouwen 1 - ADO Den Haag MO17 2-6
ADO Den Haag MO17 blijft ongenaakbaar in de 3e klasse. Voor de dertiende keer op rij boekte de Haagse jeugdploeg een zege. Dit keer was het SV Den Hoorn Vrouwen 1 dat haar meerdere moest erkennen in de succesploeg van trainer Marten Glotzbach.

ADO Den Haag MO16 - Laakkwartier JO15-2 1-1
Het treffen tussen ADO Den Haag MO16 en Laakkwartier JO15-2 heeft een puntendeling opgeleverd. Beide ploegen waren erg aan elkaar gewaagd en dat werd in de score uitgedrukt: 1-1.