Nieuws

aftrap3

ADO Den Haag MO17 is afgelopen weekend kampioen geworden na de veertiende overwinning op rij. Ook onze O21 won met ruime cijfers van Vitesse O21. O18, de ploeg in vorm, versloeg koploper PEC Zwolle O18 met 3-1. De rest van de uitslagen vind je hieronder.

Zaterdag 16 maart

Jongens

Onder 21 (competitie)
ADO Den Haag O21 - Vitesse O21 3-0
ADO Den Haag O21 heeft met overtuigende cijfers Vitesse O21 aan de kant gezet. Na iets meer dan een half uur spelen ging de thuisploeg aan de leiding via Rafael Struick, die een mooie individuele actie beloond zag worden. De Hagenaars, die over het geheel de overhand hadden, gingen op zoek naar een verdubbeling van de marge en kregen die in de tweede helft via Niels Noordhoek. De vleugelverdediger scoorde uit een voorzet van Velland. Ook de derde Haagse treffer kwam op naam van Noordhoek, in blessuretijd schoot hij de 3-0 binnen uit de rebound.

Opstelling ADO Den Haag O21: De Koning, Noordhoek, Heesen, Siereveld, Boakye (46. Owusu), Komljenovic (61. Gustina), Brandt, De Bruin, Dijkhuizen (46. Velland), Houwaart (86. Van Houwelingen), Struick (86. George).

Onder 18 (competitie)
ADO Den Haag O18 - PEC Zwolle O18 3-1
Na de knappe uitoverwinning op FC Twente/Heracles Academie O18 heeft onze O18 opnieuw een indrukwekkende overwinning geboekt. Op eigen veld was PEC Zwolle O18, voor aanvang koploper van de competitie, de tegenstander. De Zwollenaren lieten vanaf het begin duidelijk zien waarom het zo hoog staat en kwamen na iets meer dan een half uur op voorsprong. Voor de ploeg van trainer Frans Danen lagen er echter wel kansen en die werden in de tweede helft benut. Na iets meer dan tien minuten spelen na rust had de thuisploeg de score via Giovanny Simas Jesus de Pina en Mul omgedraaid naar 2-1. De jeugdploeg uit Overijssel had tot dusver niet verloren in de voorjaarscompetitie en ging hard op zoek naar de gelijkmaker. Hierdoor kwamen er ruimtes voor de Hagenaars en in de 83e minuut kregen de bezoekers de volgende tik te verwerken toen Mul de 3-1 tegen de touwen schoot. Er was weinig tijd meer over en de Haagse formatie hield daarin goed stand en trok de drie punten over de streep.

Onder 17 (competitie)
ADO Den Haag JO17 - AZ JO17 1-2
ADO Den Haag onder 17 jaar heeft een nipte nederlaag geleden tegen AZ JO17. De Hagenaars kenden een valse start en kwamen na drie minuten al op een 0-1 achterstand. Deze werd twintig minuten later weggepoetst door Dani van Loenen die de stand weer gelijk trok. Beide teams kregen in het vervolg goede kansen, maar de Alkmaarders hadden het vizier iets meer op scherp. Na de rust nam AZ JO17 namelijk weer de leiding en lukte het ADO Den Haag JO17 niet om nogmaals gelijk te maken. Over twee weken ontmoetingen beide teams elkaar weer op De Aftrap. Op 30 maart staat dan namelijk de halve finale van de beker op het programma.

Onder 16 (competitie)
ADO Den Haag JO16 - Willem II JO16 0-3
Onze JO16 heeft op eigen veld zijn meerdere moeten erkennen in Willem II JO16. Lang hielden beide ploegen elkaar in evenwicht en werd er, ondanks meerdere goede mogelijkheden, niet gescoord. Pas in de tweede helft openden de Tilburgers de score en die liep na een kwartier verder uit. In blessuretijd maakte Willem II JO16 aan de al geringe hoop definitief een einde en besliste het de wedstrijd in 0-3. Na een goede start van de competitie heeft onze JO16 drie weken op rij niet kunnen winnen. Komende zaterdag is er een nieuwe kans, dan ontvangt de Haagse jeugdploeg sc Heerenveen JO16 op De Aftrap.

Onder 15 (competitie)
Go Ahead Eagles JO15 - ADO Den Haag JO15 2-0
ADO Den Haag JO15 is onderuitgegaan in Twello tegen Go Ahead Eagles JO15. Na een mooie zege op Ajax JO15 ging de Haagse formatie met vertrouwen naar de wedstrijd toe, maar ging het moeizaam tegen een stug Go Ahead Eagles. De Deventenaren hielden de boel achterin goed dicht en kwamen halverwege de tweede helft op een 1-0 voorsprong en vijf minuten later verdubbelden ze de score. Door de zege van de thuisploeg zakt onze JO15 een paar plaatsen op de ranglijst.

Onder 14 (competitie)
NEC JO14 - ADO Den Haag JO14 4-1
JO14 heeft opnieuw niet weten te winnen. Na vier zeges op rij heeft de Haagse ploeg drie keer op rij verloren. Tegen NEC JO14 kwamen de Hagenaars nog wel op voorsprong, maar in de tweede helft werden de Nijmegenaren een stuk sterker en produceerden zij vier treffers.

Onder 13 (competitie)
ADO Den Haag JO13 - Ajax JO13 1-1
ADO Den Haag JO13 heeft een punt gepakt tegen Ajax JO13. Beide ploegen hebben daardoor even veel verliespunten, maar hebben de Amsterdammers een beter doelsaldo. Onze JO13 doet het uitstekend op het hoogste niveau en heeft al elf punten gepakt na de eerste acht wedstrijden. Voor de Haagse jeugdploeg is het nog wel even wachten op de volgende competitiewedstrijd. Pas op 6 april mag de ploeg van trainer Dillon Bijlsma weer aan de bak, tegen Feyenoord JO13-2.

Onder 12
Forum Sport JO13 - ADO Den Haag JO12 2-2
ADO Den Haag JO12 heeft met een gelijkspel tegen Forum Sport JO13 de ongeslagen reeks doorgezet. De Hagenaars hebben nu van de eerste vijf competitieduels pas een keer verloren en trokken drie keer aan het langste eind. Plek twee is nog altijd in zicht voor de ploeg van trainer Kees Brouwers.

Onder 11
ADO Den Haag JO11 - Ajax JO11 6-18
ADO Den Haag JO11 heeft in een Twin Games-wedstrijd tegen Ajax JO11 zes doelpunten gemaakt. De bezoekers uit Amsterdam maakten er maar liefst achttien.

Onder 10
ADO Den Haag JO10 - Die Haghe JO11 2-3
ADO Den Haag JO10 heeft nipt verloren van Die Haghe JO11. De bezoekers wonnen met 2-3.

Meiden

Jong ADO Den Haag Vrouwen
Vrij

ADO Den Haag MO17 - SC Monster Vrouwen 1 4-0
ADO Den Haag MO17 is met veel dominantie kampioen geworden door de overwinning tegen SC Monster Vrouwen 1. De Haagse meiden zetten het vrouwenelftal uit Monster afgelopen zaterdag overtuigend met 4-0 opzij. Dankzij de driepunter kunnen de Haagse talenten niet meer worden ingehaald en behoudt het nog steeds de perfecte score na veertien wedstrijd. Gefeliciteerd, meiden! Ga zo door.

ADO Den Haag MO16 - Semper Altius JO15 3-0
Onze MO16 heeft een ruime zege geboekt op Semper Altius JO15. De Haagse jeugdploeg wist de afgelopen twee duels niet te winnen en waren daarom gebrand de volle buit te pakken. Dat lukte, met veel overtuiging, en daarmee neemt MO16 nu de derde plaats in op de ranglijst.