Nieuws

aftrap3

O21 heeft ondanks een 2-2 gelijkspel tegen Willem II O21 de koppositie teruggepakt. Jong ADO Den Haag Vrouwen deed het uitstekend en speelde met 2-2 gelijk tegen koploper Jong PSV Vrouwen. JO10 boekte een heerlijke overwinning op bezoek bij SVC'08 JO11. De rest van de uitslagen vind je hieronder.

Zaterdag 23 maart

Jongens

Onder 21 (competitie)
Willem II O21 - ADO Den Haag O21 2-2
ADO Den Haag O21 heeft in een evenwichtig duel gelijkgespeeld op bezoek bij Willem II O21. Halverwege de eerste helft gingen de Hagenaars aan de leiding via Finn de Bruin, die de bal langs De Leeuw schoot. Drie minuten later kwamen de Tilburgers langszij. Net voor de rust kwam Willem II op voorsprong via Matoeg. Gelijk na rust ging ADO Den Haag O21 op zoek naar de gelijkmaker en die kreeg het al snel. Wederom was het Finn de Bruin die wist te scoren, dit keer op aangeven van Velland. Nadat Does na een langdurig blessureleed zijn rentree mocht maken, ging de ploeg van trainer Ervin Lee op zoek naar de overwinning. Meerdere kansen deden zich voor het Tilburgse doel voor. Op het einde kreeg Dijkhuizen nog een grote kans, maar de aanvaller zag zijn kopbal net langs de verkeerde kant van de paal vliegen. Zodoende bleef het 2-2, maar gaat onze O21 toch aan de leiding vanwege gunstige uitslagen op de andere velden. Na een vrij aankomend paasweekend neemt O21 het volgende week op tegen medekoploper Roda JC Kerkrade O21.

Opstelling ADO Den Haag O21: De Koning; Noordhoek (61. Does), Heesen, Payne (46. Gustina), Boakye; Brandt, Van Houwelingen, De Bruin; Hendriks (46. Dijkhuizen), Houwaart, Velland (64. Haas)

Onder 18 (competitie)
FC Eindhoven O18 - ADO Den Haag O18 2-0
Onze O18 heeft opnieuw niet weten te winnen van FC Eindhoven O18. In het Jan Louwers Stadion waren de Eindhovenaren met 2-0 te sterk voor de ploeg van trainer Frans Danen. Drie weken geleden gingen de Hagenaars ook onderuit tegen de jeugdploeg uit Eindhoven. Nadat de Haagse formatie al op 1-0 achterstand was gekomen in de eerste helft, liep het na rust al snel tegen een rode kaart aan. Met een man minder vervolgde O18 de strijd om resultaat te behalen, maar kreeg het halverwege de tweede helft de volgende tik te verwerken toen de Eindhovenaren de score verdubbelden. Na acht duels staat onze O18 op tien punten en neemt het daarmee de voorlaatste plaats in de competitie in. De verschillen op de ranglijst zijn echter klein en bedraagt de marge van koploper van Sparta Rotterdam O18 slechts vier punten op ADO Den Haag O18.

Onder 17
Vrij

Onder 16 (competitie)
ADO Den Haag JO16 - sc Heerenveen JO16 4-1
Na drie duels zonder zege heeft ADO Den Haag JO16 eindelijk weer de volle buit gepakt. Op eigen veld werd er overtuigend afgerekend met sc Heerenveen JO16. De Friezen kwamen nog wel op voorsprong in de tiende minuut, maar de Hagenaars poetsten de achterstand al snel weg. Bij rust stond het 2-1 in het voordeel van de thuisploeg en die voorsprong werd in de tweede helft uitgebouwd door goals van Casey Cruz en Keanu Leysner. Dankzij de driepunter is ADO Den Haag JO16 gestegen naar de tweede plaats in Divisie 2A. Over twee weken wacht de confrontatie tegen FC Utrecht JO16, dat een verliespunt minder heeft dan de Hagenaars.

Onder 15 (competitie)
ADO Den Haag JO15 - FC Utrecht JO15 0-4
ADO Den Haag JO15 heeft zijn meerdere moeten erkennen in FC Utrecht JO15. De ploeg uit de Domstad kende een vliegende start, want na drie minuten spelen lag de bal twee keer in het Haagse doel. De valse start kwam onze JO15 niet meer te boven in het vervolg. De Haagse formatie kreeg nog wel kansen, maar het legde het af tegen de scherpe bezoekers die in de tweede helft nog tweemaal het net wisten te vinden. ADO Den Haag JO15 krijgt komende zaterdag al de kans om revanche te nemen. Dan wordt hetzelfde affiche afgewerkt, maar dan in het kader van de beker. JO15 speelt dan de halve finale van de beker tegen FC Utrecht JO15 om 10:00 uur op veld 1 van De Aftrap.

Onder 13 (oefen)
ADO Den Haag JO13 - De Volewijckers JO13 3-0
ADO Den Haag JO13 had afgelopen weekend geen competitiewedstrijd op de planning staan en daarom was er tijd voor een oefenwedstrijd. De tegenstander was De Volewijckers JO13. De Hagenaars bleken in het oefentreffen met 3-0 te sterk voor de gasten uit Amsterdam-Noord.

Onder 12 (competitie)
ADO Den Haag JO12 - DSO JO13 2-1
ADO Den Haag jongens onder 12 jaar bleef voor de vijfde keer op rij ongeslagen in de competitie. Thuis tegen DSO JO13 was het lang spannend, want de 1-1 stand bleef lang op het scorebord staan. Vijf minuten voor het einde kreeg de formatie van trainer Kees Brouwers een strafschop en die werd benut. Zodoende trekt JO12 de goede vorm door en neemt het nu de derde positie op de ranglijst in, achter Sparta (AV) JO13 en Alexandria '66 JO13.

Onder 11 (competitie)
AZ JO11 - ADO Den Haag JO11 17-7
De Twin Games-pot van ADO Den Haag JO11 was weer een spectaculaire. Er kwamen veel mooie acties en ook schitterende doelpunten voorbij van beide kanten. De gastheren uit Alkmaar maakten er echter meer dan de Hagenaars, het werd namelijk 17-7.

Onder 10 (competitie)
SVC'08 JO11 - ADO Den Haag JO10 1-6
Een heerlijke overwinning voor ons jongste jeugdteam afgelopen zaterdag. De ploeg van trainer Sander Veldhoeven zette SVC'08 JO11 met ruime cijfers opzij: 1-6.

Meiden

Jong ADO Den Haag Vrouwen (competitie)
Jong PSV Vrouwen - Jong ADO Den Haag Vrouwen 2-2
Jong ADO Den Haag Vrouwen was afgelopen zaterdag gewaagd aan koploper Jong PSV Vrouwen. Dat was eerder in het seizoen wel anders, toen de Haagse meiden op eigen veld met 0-4 verloren van de meiden uit Eindhoven. Beide teams wisten in beide helften een keer te scoren en dus eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel. Namens de Hagenaars scoorden Floortje Bol en Wiktoria Kuprowska. Voor Jong ADO Den Haag Vrouwen is het de vijfde wedstrijd op rij zonder nederlaag en daarmee heeft het zich genesteld op de tweede plaats achter Jong PSV Vrouwen.

Onder 17 (competitie)
Lyra Vrouwen 1 - ADO Den Haag MO17 2-5
ADO Den Haag MO17 heeft de eerste wedstrijd als kampioen winnend afgesloten. De Haagse meidenploeg rekende af met Lyra Vrouwen 1 en noteerde daarmee de vijftiende zege op rij.

Onder 16
Vrij

Zondag 24 maart

Jongens

Onder 14 (competitie)
Excelsior Rotterdam JO14 - ADO Den Haag JO14 5-2
ADO Den Haag JO14 is afgelopen zondag onderuit gegaan tegen Excelsior Rotterdam JO14. De Rotterdammers startten een stuk sterker dan de bezoekers uit Den Haag en binnen een half uur stond het al 3-0 voor de gastheren. Zuurmond deed nog voor rust wat terug en nadat Excelsior in de tweede helft de vierde binnenschoot was het diezelfde Zuurmond die tekende voor de 4-2. Vlak voor het einde zette Hijnen de 5-2 eindstand op het scorebord.