Nieuws

aftrap3

Onder 21 wist de confrontatie met concurrent Roda JC O21 te winnen en deed daarmee goede zaken. Kampioen MO17 won met maar liefst 10-0, terwijl JO14, JO13, JO12, JO11 en JO10 ook wonnen.

Zaterdag 6 april

Jongens

Onder 21 (competitie)
ADO Den Haag O21 - Roda JC Kerkrade O21 3-1
ADO Den Haag O21 heeft een tik uitgedeeld aan directe concurrent Roda JC O21. Op eigen veld wonnen de Hagenaars met 3-1 van de gasten uit Kerkrade. In het begin had de thuisploeg alle moeite met de stugge bezoekers en binnen vier minuten kwam de ploeg uit Kerkrade al op een 0-1 voorsprong. De Haagse formatie gaf te veel ruimte weg, waardoor de bezoekers meerdere keren gevaarlijk konden waren. Voor rust rechtte de formatie van trainer Ervin Lee echter de rug en kwam ADO Den Haag via Enoch George langszij. Na de rust stond de thuisploeg beter georganiseerd en bouwde het een overwicht op, al had Roda JC O21 een paar minuten de stand op 1-2 kunnen zetten, ware het niet dat een strafschop werd gemist. In de 58e minuut nam ADO Den Haag de leiding nadat Boakye George in stelling bracht en vervolgens zijn tweede treffer tegen de touwen werkte. Jaydavon Haas zorgde in de slotfase voor de beslissing door de 3-1 eindstand op het bord te zetten. Onze Onder 21 is nu op doelsaldo koploper in Divisie 2.

Opstelling ADO Den Haag onder 21: Azmi; Noordhoek (55. Dijkhuizen), Heesen, Owusu, Boakye; Van Houwelingen (81. Haas), Gustina, Komljenovic; Hendriks (55. Maasland), George, Velland (55. Does).

Onder 18 (competitie)
ADO Den Haag O18 - Excelsior Rotterdam O18 0-4
Onder 18 kende een totale off-day afgelopen zaterdag. Excelsior Rotterdam was met maar liefst 0-4 te sterk voor de Haagse formatie. De Rotterdammers scoorden in beide helften twee keer en dus werd het een wedstrijd om snel te vergeten voor de ploeg van trainer Frans Danen. ADO Den Haag O18 verkeert op dit moment in de gevarenzone met de huidige zevende plaats. Komende zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle O18 waarbij de Hagenaars revanche gaan proberen te nemen op de nederlaag.

Onder 17 (competitie)
FC Utrecht JO17 - ADO Den Haag JO17 4-2
ADO Den Haag JO17 heeft het afgelopen zaterdag in de slotfase weggegeven tegen FC Utrecht JO17. De Hagenaars gingen na twintig minuten spelen aan de leiding, maar kwam de ploeg uit de Domstad tien minuten later langszij. In de tweede helft verkreeg ADO Den Haag JO17 wederom de voorsprong, maar ook deze werd binnen no time ongedaan gemaakt door de thuisploeg. Hierna kregen beide ploegen de mogelijkheden op een treffer en toen de Utrechters door moesten met een man minder lagen er kansen voor de gasten. Helaas mocht het niet zo zijn en werkte Van Ommeren in de 85e minuut de 3-2 binnen, waarna het een paar minuten later ook nog 4-2 werd via Menzo. ADO Den Haag ging zodoende met lege handen naar huis.

Onder 16 (competitie)
FC Utrecht JO16 - ADO Den Haag JO16 2-1
ADO Den Haag JO16 nam het tegelijkertijd met JO17 op tegen de leeftijdsgenoten van FC Utrecht op Sportpark Zoudenbalch, met helaas hetzelfde resultaat. De bezoekers openden al vroeg in de wedstrijd de score, maar de gastheren bogen die in de eerste helft al om. Van Engelen wist er twee te maken en dus gingen beide ploegen met een 2-1 ruststand de kleedkamers in. In de tweede helft probeerde de Haagse ploeg om toch nog een resultaat te behalen, echter bleek dit tevergeefs. Er werd niet meer gescoord en dus bleven de drie punten in Utrecht.

Onder 15 (competitie)
AZ JO15 - ADO Den Haag JO15 3-3
Na twee nederlagen heeft ADO Den Haag JO15 weer een puntje gepakt, en dat op een zeer knappe wijze. De Alkmaarse formatie was namelijk in de eerste fase van de wedstrijd de bovenliggende partij en stond het na drie minuten al 1-0 voor de thuisploeg. In de tweede helft maakten de Noord-Hollanders twee goals en daarmee leek de wedstrijd beslist. Niets bleek even later minder waar, toen ADO Den Haag JO15 zijn veerkracht toonde en een comeback inzette. Dashajev en Maas brachten de marge terug naar een treffer en toen ging de hoop leven op een resultaat. Die kreeg de ploeg van coach Jorik van Adrichem ook, want Nicolas Jansen schoot een paar minuten voor tijd de 3-3 tegen de touwen. Hierdoor gingen de Hagenaars toch nog met een resultaat terug naar huis.

Onder 14 (competitie)
ADO Den Haag JO14 - Spartaan '20 JO14 3-0
ADO Den Haag JO14 was afgelopen zaterdag te sterk voor Spartaan '20 JO14. Door drie doelpunten van Jimmy Zuurmond, topschutter van onze JO14, ging de zege naar de formatie van Mark Wasmus. Dankzij de driepunter gaan de Hagenaars over Spartaan '20 heen op de ranglijst en bezetten ze nu de derde plaats.

Onder 13 (competitie)
ADO Den Haag JO13 - Feyenoord JO13-2 6-0
ADO Den Haag JO13 zette afgelopen weekend Feyenoord JO13-2 met duidelijke cijfers opzij. De Hagenaars waren namelijk met maar liefst 6-0 te sterk voor de hekkensluiter uit Rotterdam. Komend weekend treedt onze JO13 aan tegen Ajax JO13 op Sportpark de Toekomst. De Amsterdamse jeugdploeg heeft evenveel punten als onze JO13, maar een beter doelsaldo.

Onder 12 (competitie)
s.v. Hoofddorp JO13 - ADO Den Haag JO12 2-4
Onze JO12 blijft de ongeslagen reeks voortzetten. Ook s.v. Hoofddorp JO13 moest er aan geloven tegen de ploeg van trainer Kees Brouwers en ging het met 2-4 onderuit tegen de Haagse jeugdformatie. Dankzij de zege klimt ADO Den Haag JO12 naar de tweede plaats in Divisie 3. Tegen Nootdorp JO13 hoopt onze JO12 die positie vast te houden komende zaterdag.

Onder 11 (competitie)
PSV JO11 - ADO Den Haag JO11 4-16
ADO Den Haag JO11 was afgelopen weekend met 4-16 te sterk voor PSV JO11 in Eindhoven. Een mooie Twin Games-zege voor de ploeg van trainer Kevin Compier.

Onder 10 (competitie)
ADO Den Haag JO10 - RKDEO JO11-2 7-1
ADO Den Haag JO10 was zaterdag een maatje te groot voor RKDEO JO11-2. De Haagse jeugdploeg trok aan het langste eind door de ploeg uit Nootdorp met 7-1 te verslaan.

Meiden

Jong ADO Den Haag Vrouwen
Vrij

ADO Den Haag MO17 - FC 's-Gravenzande Vrouwen 1 10-0
ADO Den Haag MO17 won met een tienklapper van het eerste vrouwenelftal van FC 's-Gravenzande. De kampioen van de 3e klasse heeft nu de veertiende zege op rij geboekt en kan als het de volgende twee potten wint, de competitie foutloos afsluiten.

ADO Den Haag MO16 - HBS JO15-2 1-4
ADO Den Haag MO16 heeft zijn meerdere moeten erkennen in HBS JO15-2. Het Haagse onderonsje werd in het voordeel van de bezoekers beslist: 1-4.