Nieuws

aftrap3

Onder 21 wist met een overtuigende 1-5 zege op bezoek bij Vitesse O21 de koppositie te verstevigen. Ook O18 deed goede zaken door met 2-5 te winnen. Jong ADO Den Haag Vrouwen haalde flink uit tegen Jong FC Utrecht Vrouwen. De rest van de uitslagen vind je hieronder.

Jongens

Onder 21 (competitie)
Vitesse O21 – ADO Den Haag O21 1-5
Door een wervelende overwinning van ADO Den Haag O21 op bezoek bij Vitesse O21 heeft het de koppositie verder verstevigd. Al vroeg in de wedstrijd zette Komljenovic zijn ploeg op een 0-1 voorsprong, maar hierna kwamen de Vitessenaren beter in het spel. De verdiende gelijkmaker volgde via Dirk Rasing die een hoekschop binnenkopte. Nog voor rust kwamen de Hagenaars weer op voorsprong en dit keer was het George die het laatste zetje gaf. Na de rust waren de bezoekers behoorlijk op dreef. Het tweede bedrijf was slechts vijf minuten op gang toen De Bruin voor de 1-3 tekende. Een eigen doelpunt van een verdediger van de ploeg uit Arnhem hielp ADO Den Haag verder in het zadel en was daarmee het duel zo goed als zeker beslist. Zeker nadat de sterk spelende Komljenovic de 1-5 produceerde. Door de driepunter verstevigt de ploeg van trainer Ervin Lee haar koppositie en staat het nu drie punten voor op naaste belager Roda JC O21.

Opstelling ADO Den Haag O21: Azmi; Heesen, Owusu, Boakye; Brandt, Gustina, De Bruin (61. Velland), Komljenovic; Hendriks (61. Noordhoek), George, Maasland (61. Haas)

Onder 18 (competitie)
PEC Zwolle O18 – ADO Den Haag O18 2-5
ADO Den Haag O18 heeft zich herpakt na twee nederlagen op rij. Op bezoek bij PEC Zwolle O18 kwamen de Hagenaars prima uit de startblokken en was het meteen de betere ploeg. Na een 0-2 ruststand wilde de formatie van trainer Frans Danen in de tweede helft de score verder uitbreiden, maar kreeg het al snel de 1-2 om de oren. Dit bracht de bezoekers echter niet van de leg, want Sinan Özen maakte zeven minuten later de 1-3. De aansluitingstreffer volgde echter al snel en dit bracht de spanning al snel weer terug. Ersi Bode maakte tien minuten later de vierde Haagse treffer en toen vijf minuten hierna ook nog de 2-5 viel, was het duel in Haags voordeel beslist.

Onder 17 (competitie)
AZ JO17 – ADO Den Haag JO17 2-2
Onze JO17 leek afgelopen zaterdag lang op jacht naar een zege tegen AZ JO17. Via Özcan en Steijlen hadden de Hagenaars bij rust al een voorsprong van twee doelpunten te pakken en die hield de Haagse formatie ook in de tweede helft heel lang vast. Toen de thuisploeg tien minuten voor tijd echter de aansluitingstreffer maakte, kwam de spanning weer volledig terug. Dat werd gevreesd gebeurde ook en was het de jeugdploeg van AZ die in blessuretijd langszij kwam. ADO Den Haag JO17 moet daarom genoegen nemen met een punt en dat is over het geheel gezien geen onverdienstelijk resultaat tegen de nummer twee.

Onder 16 (competitie)
Willem II JO16 – ADO Den Haag JO16 0-2
ADO Den Haag JO16 heeft een prima zege geboekt bij Willem II JO16. Na een kwartier bracht Casey Cruz de Hagenaars aan de leiding. De marge werd diep in de tweede helft verdubbeld en daarmee waren de drie punten veiliggesteld. Komend weekend wacht voor onze JO16 een spannende wedstrijd. Dan speelt de Haagse jeugdploeg namelijk tegen PEC Zwolle JO16, een concurrent in de strijd om promotie. De Zwollenaren hebben drie verliespunten minder dan ADO Den Haag JO16, maar een minder goed doelsaldo.

Onder 15 (competitie)
ADO Den Haag JO15 – Go Ahead Eagles JO15 0-2
ADO Den Haag JO15 heeft niet kunnen winnen van koploper Go Ahead Eagles JO15. Een rode kaart aan Haagse kant na iets minder dan twintig minuten hielp daarbij niet mee. Voor de Haagse jeugdploeg zijn er snel drie punten nodig om degradatie te voorkomen. Komende zaterdag is de eerstvolgende mogelijkheid, uit tegen PSV JO15.

Onder 14 (competitie)
ADO Den Haag JO14 – Voetbalacademie N.E.C. JO14 2-0
JO14 heeft een soevereine overwinning geboekt tegen de leeftijdsgenoten van N.E.C. De driepunter was hard nodig om de tweede plaats vast te houden in de competitie. Deze positie geeft recht op promotie, dus is de Haagse jeugdformatie er alles aan gelegen om deze te handhaven.

Onder 13 (competitie)
Ajax JO13 – ADO Den Haag JO13 4-0
Ajax JO13 was afgelopen zaterdag een maatje te groot voor ADO Den Haag JO13. Het duel eindigde in 4-0 in het voordeel van de thuisploeg. ADO Den Haag JO13 lijkt echter al zo goed als zeker van handhaving.

Concordia JO11 – ADO Den Haag JO10 6-2
Concordia JO11 was afgelopen zaterdag te sterk voor ADO Den Haag JO10. De jeugdploeg uit Delft won met 6-2

Meiden

Jong ADO Den Haag Vrouwen
Jong FC Utrecht Vrouwen – Jong ADO Den Haag Vrouwen 0-4
Een prachtige overwinning van Jong ADO Den Haag Vrouwen op bezoek bij Jong FC Utrecht Vrouwen. Nadat Franken al na acht minuten de bezoekers op 0-1 had gebracht, kreeg de thuisploeg na ruim een half uur een rode kaart. Met een speelster minder en een voorsprong op zak gingen de Haagse meiden op zoek naar uitbreiding van de score. Die liep gestaag verder uit. Eerst was het Dupon die scoorde, daarna deed Franken er met haar tweede een schepje bovenop. Boerboom schoot de laatste treffer binnen, uitslag: 0-4.

Berkel Vrouwen 2 – ADO Den Haag MO17 1-1
ADO Den Haag MO17 heeft voor het eerste in vijftien wedstrijden punten verspeeld. Op bezoek bij Berkel Vrouwen 2 kwamen de Haagse meiden niet verder dan 1-1.

Wippolder JO15 – ADO Den Haag MO16 1-1
Na een evenwichtige wedstrijd hebben Wippolder JO15 en ADO Den Haag MO16 de punten moeten delen. 1-1 werd het op Sportpark Pauwmolen.