Het is ADO Den Haag O17 helaas niet gelukt om zich te plaatsen voor de kampioenspoule na de winterstop. In de laatste wedstrijd van 2017 werd er, enigszins geflatteerd, met 5-0 verloren van Ajax O17 dat zijn 12e overwinning in dit seizoen behaalde. Vooraf was de doelstelling van trainers Schuur en Lambooij al duidelijk, spelen voor wat je waard bent en voor de overwinning gaan, want alleen bij een overwinning en gunstige uitslagen bij de concurrenten zouden ADO Den Haag aan een plaats in de kampioenspoule kunnen helpen.

Helaas al na 5 minuten scoorden de Amsterdammers via Venitchio Sint de 1-0, na een verdedigingsfout in de Haagse defensie. Hierna moest ADO Den Haag nog meer risico’s gaan nemen en dat had tot gevolg dat het een leuke wedstrijd werd, waarin beide ploegen vol op de aanval speelden. Hoewel Ajax bij tijd en wijle ADO Den Haag ver terug drong waren er ook mogelijkheden voor ADO Den Haag.

Jair Blaaker die de bal net miste na een goede Haagse aanval en Joppe Dekker die zijn schot net naast het Amsterdamse doel zag verdwijnen. Ook Ajax kreeg nog en tweetal goede mogelijkheden, een schot van Nordin Musampa werd door doelman Julien van Nes gestopt en een kans van Brayen Brobbey spatte uiteen op de lat. De beste kans voor ADO Den Haag om op gelijke hoogte te komen was er voor O16 speler Evan Rottier, die de pech had dat zijn schot via binnenkant paal tegen de binnenkant van de andere doelpaal belande en niet in het doel. Ajax kwam met wat geluk op 2-0 toen een inzet door Zakaria Amallah (ook O16) in eigen doel werd geschoten. Een ongelukkig moment voor Zakaria Amallah, die een prima wedstrijd speelde.

Het was nu alles of niks voor ADO Den Haag na de rust. De wedstrijd bleef het aankijken meer dan waard en ADO Den Haag probeerde het tij nog te keren. Helaas de individuele kwaliteiten aan Amsterdamse zijde besliste de wedstrijd. Dat Ajax in de laatste 10 minuten nog uitliep naar 5-0 was enigszins geflatteerd, al was de 4-0 van aanvoerder  Liam van Gelderen een prachtige goal. Na de korte winterpauze zal ADO Den Haag zich gaan opmaken voor de strijd in de eerste divisie hoog, met als doelstelling te zorgen dat ADO Den Haag O17 in het seizoen 2018-2019 weer in de eredivisie kan beginnen.

Opstelling ADO Den Haag: Julien van Nes; Carlo de Gelder (41e Quintin Rustveld), Timo de Vreede, Zakaria Amallah, Matthijs Westra (65e Baris Koc), Kai Verbeek, Lorenzo van Kleef©, Sem Steijn (44e Daan Hartemink), Jair Blaaker, Evan Rottier en Joppe Dekker (60e Rini van der Walt)