ADO Den Haag O17 is 2018 en de competitie in de Eerste Divisie hoog slecht begonnen, op De Aftrap werd er verloren van NAC Breda O17. Vanaf de 1e minuut liep ADO Den Haag al achter de feiten aan, want de eerste de beste kans van de Brabantse  gasten was al raak. Jim Verburgt was de maker van de 0-1 na matig uitverdedigen van ADO Den Haag. Hierna had ADO Den Haag wel een overwicht, maar kon dat niet omzetten in doelpunten.

Mede doordat NAC Breda niet echt de aanval zocht en zich beperkte tot verdedigen en  puur op de counter speelde. ADO Den Haag had hier geen passend antwoord op en met een laag tempo aan Haagse zijde kwam NAC Breda ook niet echt onder druk te staan. Wel waren er nog enkele kansen voor ADO Den Haag. Zo waren er mogelijkheden voor Jair Blaaker, aanvoerder Lorenzo van Kleef, Kai Verbeek en Armin Essabri maar geen van deze kansen leverde een doelpunt op.  Wel bracht doelman Julien van Nes nog wel redding door een strak schot net voor de lijn te keren.

Positief aan de 1e helft was wel het feit dat Danté Roethof na een half jaar blessureleed een meer dan voortreffelijke come back maakte. De rust werd bereikt met een 0-1 stand. Na de rust met Quinten Rustveld voor Danté Roethof ging ADO Den Haag op zoek naar de gelijkmaker, maar na wederom zwak uitverdedigen aan Haagse zijde scoorde NAC Breda via Daan Wensink de 0-2.

Nu moest ADO den Haag wel vol op de aanval met een dubbele wissel probeerde trainer Mark Schuur het tij te keren.  Of de tegenslag nog niet genoeg was kreeg spits Jair Blaaker in de 52e minuut zijn tweede gele kaart en kon hij de kleedkamer opzoeken. En met tien man leek het zowaar een  succes te gaan worden. In de 58e minuut ging invaller Rini van der Walt goed door een schoot beheerst de 1-2 binnen.

Nu was het voor ADO Den Haag zaak om snel de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Maar wederom werden de kansen niet benut. En na weer een verdedigingsfout bracht NAC Breda de eindstand op 1-3. Volgende week zal ADO Den Haag O17  uit bij Excelsior uit een ander vaatje moeten tappen om de overwinning binnen te halen.

Opstelling ADO Den Haag O17: Juliën van Nes, Danté Roethof (41e Quintin Rustveld), Timo de Vreede, Kai Verbeek (68e Donmellow le Couvreur), Matthijs Westra (50e Baris Koc), Daan Hartemink, Lorenzo van Kleef ©, Anthony Roeg (50e Rini van der Walt), Jair Blaaker, Amin Essabri en Joppe Dekker

Met dank aan de heer van Kleef voor de foto’s.