Woensdag 10 januari vertrok ADO Den Haag onder 13 naar Riga, de hoofdstad van Letland, voor een internationaal indoor toernooi. Op donderdag had de ploeg tijd om te wennen aan de nieuwe omstandigheden. In de ochtend maakte het team een wandeling door de stad om cultuur te snuiven.

Vervolgens werd er in de middag een oefenwedstrijd gespeeld tegen de plaatselijke profclub Skonto Riga. Deze leuke wedstrijd werd met 3-2 gewonnen.
Op vrijdag stonden de eerste 2 poulewedstrijden op het programma. Om 10.00 uur werd er afgetrapt tegen het Finse EPS Akatemia. Het werd een eenvoudige 5-0 zege waardoor ADO Den Haag gelijk aan kop ging in de groep. In de middag volgde de 2e wedstrijd. Dit keer verliep het anders dan verwacht. JDFS Alberts uit Letland was met 1-2 te sterk waardoor ADO Den Haag die 1e plek in de poule kwijt was. Echter, bij dit toernooi was groeps winst noodzakelijk om de halve finale te kunnen spelen. Zaterdagochtend was er dan ook alles aan gelegen om met minimaal 2 doelpunten verschil te winnen van FC Volyn Lutsk uit Oekraine. Na een 0-0 ruststand wist ADO Den Haag uiteindelijk met 3-0 te winnen waardoor de halve finale was bereikt.
In de halve finale moest men het opnemen tegen het sterke Zenit st. Petersburg uit Rusland. De eerste helft was erg moeizaam van Haagse kant. De russen gaven veel druk en ADO Den Haag wist daar niet goed mee om te gaan. Uiteindelijk resulteerde dit dan ook in een 1-0 voorsprong, en tevens ruststand, in het voordeel van Zenit. Na rust stond er een heel ander ADO Den Haag op het veld. Met goed spel werden de russen terug gedrongen op eigen helft en wist Sem Yvel met een fantastische goal de gelijkmaker te noteren. Vlak voor tijd kreeg Fabiano Rust nog de ultieme mogelijkheid op de winnende treffer maar zijn kopbal ging net over. Strafschoppen bepaalde uiteindelijk dat Zenit st. Petersburg de finale mocht gaan spelen omdat ADO Den Haag helaas 1x niet wist te scoren.
De teleurstelling bij ADO Den Haag was groot maar toch ging men op zondag, de finaledag, vol voor de 3e plaats. Tegen GrIFK uit Finland werd het maarliefst 5-0 waardoor er een keurige 3e plaats (van de 16) werd behaald tijdens de Riga Cup 2018. Rens Scheenstra, beste doelman van het toernooi, en Sem Yvel, beste middenvelder van het toernooi, vielen ook individueel nog in de prijzen.